Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jeroen Janssen                                     
Muzikant in hart en nieren, om maar even een vermoeid cliché nog verder uit te putten. Maar het is natuurlijk wel zo. Al twintig jaar woonachtig in Rotterdam, maar opgegroeid in Hardinxveld, waar hij op 7-jarige leeftijd al aan de snaar raakte. Eerst op mandoline, later op gitaar. Bij het horen van 'Tubular Bells' van Mike Oldfield wist hij het zeker: Muziek maken. Heel veel muziek maken...
Vervolgens heeft hij jarenlang les gehad in een klassieke hoek. En volgens examinator Benny Ludemann (Toon Hermans), groeide Jeroen al snel uit tot een ‘zeer handig gitarist’.
Als geluidstechnicus (Jeugdtheater Hofplein en talloze andere gezelschappen en bandjes) leerde hij ook de technische kneepjes van het uitvoerende vak, wat werken met hem best een relaxte aangelegenheid maakt. En met een diploma van de School of Audio Engineering (SAE) op zak, is hij ook in de studio op z’n plek. Hij wil graag zijn eigen werk vastleggen, maar bij gebrek aan haast en tijd, komt dat echt wel een keer van de grond. De liedjes zijn er al... Uiteraard heeft hij ook in talloze bandjes gespeeld. Allemaal niks geworden. Gelukkig maar, want dat opende zijn ogen voor waar zijn ware kracht ligt: op een akoestische gitaar spelen en liedjes zingen. Zelf schrijven, maar ook zeker coveren. Niet klakkeloos naspelen, maar eigenzinnig mee omspringen. En in die rol beweegt hij zich nu al een aantal jaar en is inmiddels een veel gevraagde artiest voor de meest uiteenlopende aangelegenheden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jeroen was al vroeg in de studio, zodat hij veel meekreeg van de voorbereidingen die werden getroffen voor de uitzending. Er werd zoveel gelachen, dat het team van Podium 107.1 zich gedwongen voelde om Jeroen te laten weten dat de uitzending serieus zou zijn. Jeroen gaf een mooi optreden, waarbij hij gebruik maakte van een loopstation. Hij speelde covers en één eigen nummer. Programmamaker Maarten Verduijn prees Jeroen om de opbouw van zijn eigen nummer. Jeroen genoot van het bezoek aan de studio: hij bleef hangen om het optreden van de band Lasso mee te maken. 
 
Het item met Jeroen
Beluister hieronder het hele item met Jeroen Janssen, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Jeroen welke beelden er in hem opkomen als hij denkt aan zijn kindertijd in Hardinxveld. Vervolgens vertelt hij hoe het idee op 7-jarige leeftijd ontstond om mandoline te spelen. Daarna wordt in het interview aandacht besteed aan de eigen nummers van Jeroen: waarom speelt hij nog vaak covers en hoe is het om zelfgeschreven materiaal voor publiek te spelen? Aan het einde komen de opleiding 'School of Audio Engineering' en de toekomstplannen aan bod. Het item wordt afgesloten met een nummer dat Jeroen zeven jaar geleden zelf heeft opgenomen.
 


18 mei
2019

Op deze datum was Jeroen Janssen te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'In the blood' (cover van John Mayer), 'Key to the highway' en 'And the rain came down' LIVE. Het item werd afgesloten met een opname van het nummer 'Through the window'.
 

Meer Jeroen?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
 
Tekst: mei 2019
Bron: Jeroen Janssen en aflevering 475 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM