Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jerboah                                      
Jerboah is een Amsterdamse band die bestaat uit zes muzikanten met verschillende muzikale en culturele achtergronden. De leden zijn multi-instrumentalisten, waarbij één instrument op de voorgrond staat en direct opvalt: de blokfluit. De blokfluit zorgt in combinatie met zang, elektrische gitaar, synthesizer en drums voor een uniek geluid dat onder post-pop of art-rock geschaard kan worden. Alle bandleden schrijven nummers over uiteenlopende onderwerpen, zoals sushi, paralelle universums, het einde van de wereld en de angst voor het woord 'vagina'. Naast de muziek speelt het visuele aspect een belangrijke rol voor Jerboah. Visueel artiest Mees Joachim draagt als 'zevende lid' met zijn kunst bij aan een bijzondere (podium)presentatie van de band. Sinds hun eerste optreden in 2015 is de band in meerdere opzichten uitgegroeid tot een ijzersterke formatie. Jerboah heeft het plan om in juli hun tweede EP uit te brengen. De EP wordt in dezelfde maand gepresenteerd in Amsterdam. Bijzonder detail: de eerste en de tweede EP zullen als één vinyluitgave gaan verschijnen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het optreden van Jerboah past in het rijtje van 'meest bijzondere optredens in de RPL studio's ooit'. De band liet een uniek geluid horen dat met niets anders te vergelijken is. Het optreden vond plaats op een zonnige lentedag. Iedereen die langs de studio liep, gluurde verbaasd naar binnen om te kijken waar dat bijzondere geluid nu vandaan kwam. Tijdens het optreden liet de band drie verschillende kanten van zich zien in drie verschillende nummers. Na hun optreden racete de formatie terug naar Amsterdam voor een optreden in de avond.
 
Het item met Jerboah
Beluister hieronder het hele item met Jerboah, inclusief de drie live nummers. Aan het begin vertelt zangeres Brechtje hoe de bandleden elkaar ooit ontmoet hebben. Ook vertelt ze wat de voordelen en nadelen zijn van een (grote) band die leden heeft met allemaal een verschillende culturele achtergrond. Vervolgens komt de komende EP-release ter sprake. Wat zijn de plannen voor de EP en hoe komt de officiële release er precies uit te zien? Aan het einde haakt programmamaker Maarten Verduijn in op de thuisbasis van de band: Amsterdam. Wat zijn de favoriete plekjes in Amsterdam van bandleden Josephine en Brechtje?
 

 


14 april
 
2018

Op deze datum was Jerboah te gast in ons programma. De nummers "Nu", "To what end" en "Pheromones" werden live gespeeld.
 

Meer Jerboah?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

 

Tekst: april 2018
Bron: Jerboah en aflevering 422 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer
RPL FM