Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jasper Slaghuis
Jasper Slaghuis is 39 jaar en maakt muziek. In het verleden deed hij dit als zanger en liedjesschrijver van de band Yukka. Met Yukka bracht hij drie cd’s uit, trad op bij radio (o.a. 3FM) en tv (Barend en van Dorp) en op verschillende podia en festivals. Maar Yukka stopte, en dus werd het eventjes stil.
Nu maakt Jasper muziek vol verlangen en melancholie. Hij schreeuwt en fluistert, beweegt en ontroert. Muzikale helden die hij vereert en die hem beďnvloeden zijn Ani Difranco, Greg Dulli, Ben Folds, Ryan Adams en oude goden als Billy Joel, Prince en Led Zeppelin. Jasper is samen met Arthur Adam aanvoerder van het Twents Songschrijvers Gilde en werkte mee aan de in maart 2014 verschenen eerste E.P. van dit verbond. In november 2014 verscheen zijn eerste soloalbum, Bend. De pers was ununiem positief over deze plaat. De site 'indebanvan.nl' noemde Bend de beste singer-songwriterplaat van het jaar en 'Festivalinfo' zag de plaat als de perfecte rentree van Jasper in de muziekscene.
Dit najaar verschijnt Jasper’s tweede solo album From The Light Of Day To The Dead Of Night.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Aan het einde van de zomer was Jasper aan huis gekluisterd, omdat hij voor de tweede keer vader was geworden. Op 17 september trad hij weer naar de buitenwereld en maakte hij een roadtrip van Enschede naar Woerden voor een radio-optreden bij Podium 107.1. Jasper was ontspannen tijdens zijn bezoek aan de studio en hij leek zijn live-nummers met gemak uit zijn mouw te schudden. Met het live-nummer 'Slow' gaf Jasper een voorproefje van zijn nieuwe album, dat in het najaar moet gaan verschijnen.
 
Het item met Jasper
Beluister hieronder het hele item met Jasper, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt een reis door de tijd gemaakt, startend bij Jaspers kindertijd en eindigend bij het heden. Jasper is open over de tijd met zijn band Yukka, maar ook over zijn persoonlijke ervaring met verslaving.
 

 


17 sept

2016


Op deze datum was Jasper Slaghuis te gast in ons programma. De nummers "Let go", "Slow" en "You will always play that part" werden live gespeeld.
 

Meer Jasper?
Volg Jasper op Facebook!


 
 

 
 
 
 
 
Tekst: september 2016
Bron: Jasper Slaghuis en aflevering 343 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM