Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jasper Schalks
Jasper Schalks is een 21-jarige singer-songwriter die woonachtig is in Amsterdag. Sinds Jasper op zijn vijftiende zijn eerste cd van Bob Dylan kocht, heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten.
Drie jaar geleden begon hij voor het eerst met optreden. Jasper was hiermee niet geheel onsuccesvol: hij won meerdere singer-songwritercontesten in Hoorn en Heerhugowaard en hij behaalde dit jaar nog de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten. Ook werd hij onlangs geselecteerd voor het rondreizende muziekfestival Popronde. Jasper treedt vaak solo op, maar ook gaat hij weleens muzikale samenwerkingen aan. Zo stond hij meerdere keren op het podium met violiste Mirte de Graaff.
In het dagelijks leven studeert Jasper Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Jasper heeft nog geen muziek uitgebracht, maar hij heeft plannen om dit in de toekomst op te pakken.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jasper bracht een bezoek aan ons programma op een zwoele zomerdag. Chaos bij de spoorwegen leek even roet in het eten te gooien voor Jasper, maar uiteindelijk wist hij met hulp van de redactie op tijd in de studio te arriveren. Jasper maakte indruk met zijn nummers op gitaar en mondharmonica. Programmamaker Maarten Verduijn vergeleek hem met Glen Hansard, een vergelijking die Jasper niet voor de eerste keer hoorde. Na het optreden schreef Jasper lovende woorden over het team van het programma in het gastenboek van Podium 107.1.

 
Het item met Bandnaam
Beluister hieronder het hele item met Jasper Schalks, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Jasper af met zijn allereerste muzikale herinnering. Vervolgens komen samenwerkingen met andere muzikanten, de selectie voor de Popronde en zijn studie Muziekwetenschappen aan bod. Ook vertelt Jasper in hoeverre we door middel van zijn nummers meer te weten komen over zijn privé-leven.

 

 


27
augustus

2016


Op deze datum was Jasper Schalks te gast in ons programma. De nummers "All the Lovers", "Anna please don't cry no more" en "All that I've got left" werden live gespeeld.
 

Meer Jasper?
Volg Jasper op Facebook!

Tekst: augustus 2016
Bron: Jasper Schalks en aflevering 340 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Rens van Bemmel en Chris van Leeuwen - RPL FM