Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jasmin Godoy
Jasmin Godoy is een 22-jarige artieste uit Rotterdam. Ze maakt muziek, maar eigenlijk is haar kunst niet onder één noemer te vangen. Ze is creatief op vele gebieden en ze noemt zichzelf een 'visual artist'. Momenteel studeert Jasmin 'Musician 3.0' aan het Utrechtse Conservatorium. Haar muziek is een mix van jazz, folk en pop. Jasmin wil zich echter niet op één exclusief genre vastleggen. Jasmin is opgegroeid in Nederland, maar ze heeft een Braziliaanse vader. Deze Braziliaanse achtergrond is ook terug te horen in haar liedjes. Jasmin is regelmatig in Brazilië geweest en ze heeft plannen om er weer naartoe te gaan. Jasmin is geïnteresseerd in de filosofische benadering van muziek. Ze zit niet stil: ze heeft het plan om de studio in te gaan om een album op te nemen. Jasmin hoopt in de toekomst veel samen te werken met andere muzikanten en ze hoopt haar eigen geluid verder te ontwikkelen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jasmin bracht een bezoekje aan Podium 107.1 op een gure winterdag, waarop sneeuw, regen, hagel en storm elkaar afwisselden. In de studio was het druk en warm. Op het grote podium trad de band 'Les Fleurs du Nord' op. Jasmin zag overeenkomsten met deze band: ook in de muziek van Jasmin zijn invloeden te horen van muziek uit verre landen.
De nummers van Jasmin grepen programmamaker Maarten Verduijn bij de keel: hij was diep onder de indruk van het geluid van Jasmin, dat hij niet herkende van welke artiest dan ook. Dat Jasmin veel steun krijgt vanuit haar achterban, bleek wel uit de mailtjes die ze kreeg van vrienden en familie.

 
Het item met Jasmin Godoy
Beluister hieronder het hele item met Jasmin Godoy, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Jasmin over haar eerste muzikale herinnering. Verder komen onder andere haar Braziliaanse achtergrond, haar opleiding 'Musician 3.0' en haar plannen voor de toekomst ter sprake. Daarnaast vertelt Jasmin eerlijk waarom ze de muziek een tijdlang links heeft laten liggen.


 

14 januari
 2017

Op deze datum was Jasmin Godoy te gast in ons programma. De nummers "Salve", "High" en "Taken by" werden live gespeeld.
 

Meer Jasmin?
Volg Jasmin op Facebook!Tekst: januari 2017

Bron: Jasmin Godoy en aflevering 359 van Podium 107.1

Techniek: Chris van Leeuwen RPL FM