Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
JARA                                        
JARA maakt warme, eigenzinnige indiepop - in landschappen van verschuivende grooves, warme elektrische gitaren, synths en schorre backing vocals kan je de zeewind horen ruisen.  Jara Holdert's liedjes zijn aanstekelijk mooi - sterke teksten op melodieŽn die ver omhoog en diep omlaag schieten, gezongen met een heldere, ontwapenende stem.
De getalenteerde muzikanten die ze om zich heen verzamelt voegen drums, synths, bas, en elektrische gitaren toe en geven een eigen draai aan traditionele ritmische patronen en vocale harmonieŽn. Zo brengen ze een speelse intensiteit naar ieder podium - van een grote outdoor stage op een zomers festival tot in de intimiteit van een ondergrondse club.
JARA bracht in november 2013 in eigen beheer haar eerste EP 'Sky Collector' uit, waarna ze het land door toerde en in de zomer terecht kwam op meerdere festivals, waaronder 'Where The Wild Things Are', het Valkhof Festival in Nijmegen en Food For Your Senses in Luxemburg. In september speelde ze op meerdere locaties op het Reeperbahn festival in Hamburg, waar ze twee nieuwe singles uitbracht. In 2017 verschijnt JARAís nieuwe album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
JARA bracht een bezoek aan de RPL studio's met haar gitarist Bas van Holt. Programmamaker Maarten Verduijn zat tijdens het optreden verdwaasd op zijn stoel: de muziek raakte hem enorm. Het kostte hem zelfs moeite om na het derde nummer de presentatie van de uitzending te hervatten! JARA schreef in het gastenboek van Podium 107.1 dat ze had genoten van de goede sfeer in de studio. Met een knipoog beloofde ze in de uitzending om over tien jaar nog eens terug te komen bij Podium 107.1!
 
Het item met JARA
Beluister hieronder het hele item met JARA, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt JARA open over de achtergrond van haar muziek en over de rol van het thema 'afscheid' in haar nummers. Ook komen JARA's deelname aan de Grote Prijs van Nederland en de plannen voor het nieuwe album uitgebreid aan bod.  

4 februari
 2017

Op deze datum was JARA te gast in ons programma. De nummers "I will forget you", "Sorrow" en een titelloos nummer werden live gespeeld.
 

Meer JARA?
Volg JARA op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan.
 
Tekst: februari 2017
Bron: JARA en aflevering 362 van Podium 107.1
Onderste foto: Renť Miles.
Techniek: RPL FM