Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Janique & Niels                                    
23 november 2012: het leek een doodgewone vrijdagavond bij het open podium in het pittoreske Schijndel, maar met de kennis van vandaag weten we wel beter. Het was immers die bewuste avond dat Niels van Heel en Janique van Schaijk elkaar ontmoetten. Vrijwel direct sloeg de muzikale vonk over en het muzikaal duo ‘Janique en Niels’ was een feit. Inmiddels zijn ze al te zien geweest in onder andere Tivoli te Utrecht, Doornroosje te Nijmegen en op festival knaller Festyland. Eigen werk varieert tussen zwoele jazz, opzwepende bossanova tot blues met een rauw randje. Een breed scala aan covers van pop tot country en van nu tot de jaren vijftig. Twee stemmen, die onverwacht goed bij elkaar kleuren, brengen de romantische, en toch ook ondeugende teksten onder begeleiding van het sprankelende gitaarspel. Do we need to say more?
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 9 december brachten Janique en Niels voor de derde keer een bezoek aan Podium 107.1. Vier jaar geleden kwam Niels langs naar aanleiding van zijn deelname aan het tv-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland', maar daarna is er veel veranderd. Een solo-carrière heeft voor Niels geen prioriteit meer en hij treedt het liefste samen op met Janique. De drie nummers die het duo live speelde, vielen bij iedereen in de smaak. De liedjes waren catchy en vrolijk met mooie teksten. Daarnaast zorgde de aanwezigheid van Janique en Niels voor gezelligheid in de studio.
Een half uur na het optreden kreeg programmamaker Maarten Verduijn een ingezonden mail van Janique en Niels: tijdens de autorit terug naar Schijndel luisterden ze mee naar het vervolg van Podium 107.1 en reageerden ze op de tweede formatie die op het podium stond.
 
Het item met Janique & Niels
Beluister hieronder het item met Janique & Niels, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt het duo over hun eerste kennismaking en over de manier waarop ze met elkaar samenwerken. Vervolgens komen ook een aantal optredens ter sprake, zoals het voorprogramma van De Dijk in de zomer van 2017. In het laatste gedeelte van het interview komt een cruciaal onderwerp ter sprake: wanneer verschijnt er nou eindelijk een album? Ook keert een legendarisch item van Podium 107.1 terug: de duivelse dilemma's. Maarten legde aan Janique en Niels vier dilemma's voor, waarbij ze een keuze uit twee opties moesten maken. Beluister het item om te horen hoe ze het er vanaf brengen!
 

 


9 december
 2017

Op deze datum waren Janique & Niels te gast in ons programma. De nummers "Hot air balloon", "Family tree" en "Masquerade lover" werden live gespeeld.
 

Meer Janique & Niels?
Volg hen op Facebook!

 
 

Tekst: december 2017
Bron: Janique & Niels en aflevering 404 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen & Tijmen Gol