Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jana Mila                                   
Jana Mila is een 18-jarige singer-songwriter uit Amsterdam. Ze begon al op jonge leeftijd met het schrijven van country/folk nummers, geďnspireerd door muzikanten als James Taylor, Simon & Garfunkel en Johnny Cash. In haar songs vertelt ze verhalen over anderen en haarzelf. Momenteel zit ze in een tussenjaar en schrijft ze soms bijna wekelijks een liedje. Over het begin van haar muzikale bezigheden zegt ze zelf: 'toen ik voor het eerst een gitaar in handen had, verzon ik eindeloos nummers op de eerste twee akkoorden die ik geleerd had, mijn hoofd zat ineens bomvol melodieën’. In mei 2016 stond ze in de top 100 van Giels talentenjacht en in juli van dat jaar won ze het Rozentuinfestival. Haar droom is nu om een plaat op te nemen en daarbij veel samen te werken met anderen muzikanten. Ook heeft ze plannen om de vooropleiding van het Conservatorium te gaan doen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek aan Podium 107.1 betekende voor Jana het tweede radio-optreden in haar carričre. Het team van het programma luisterde met open mond naar haar bijzondere nummers. Ook van luisteraars kwamen enthousiaste reacties. Tijdens het interview wist programmamaker Maarten Verduijn haar soms te verrassen. Hoe komt het toch dat hij zoveel over Jana wist? Na het optreden schreef Jana een enthousiast stukje in het gastenboek. Ze hoopt nog eens terug te komen met haar violiste of met haar toekomstige band!
 
Het item met Jana Mila
Beluister hieronder het gehele item met Jana Mila, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Jana hoe ze ooit begin met het schrijven van liedjes en het spelen van gitaar. Ook vertelt ze hoe ze eerder dit jaar vijf dagen werd opgesloten in de Torenkamer van de landelijke zender Radio 4 om onder de druk van een deadline een nummer te schrijven. Verschillende hoogtepunten komen ter sprake. Vijf dagen na het radiobezoek zou Jana optreden in de halve finale van de muziekwedstrijd 'Mooie Noten'. Aan het einde vertelt Jana hoe haar leven eruit ziet als ze niet met muziek bezig is. Is het leven van countrymuzikante Jana net zo wild en onbezonnen als de levens van de countrysterren in de tv-serie 'Nashville'?
 


 


13 mei

2017


Op deze datum was Jana Mila te gast in ons programma. De nummers 'Lines in our skin', 'Town of the forgotten' en 'Rosie' werden live gespeeld.
 

Meer Jana?
Volg haar op Facebook en Soundcloud!

Tekst: mei 2017
Bron: Jana Mila en aflevering 376 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM