Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Izzy Goossen               
Izzy Goossen is een singer-songwriter uit Limburg. Izzy heeft haar kindertijd in Heerlen doorgebracht, maar ze heeft ook zes jaar in Bosnië gewoond. Van kinds af aan is ze actief met muziek, maar sinds een aantal jaar timmert ze aan de weg als singer-songwriter. Haar stemgeluid wordt weleens vergeleken met die van Melania Safka. Ze schrijft melancholische liedjes waarbij ze de nadruk legt op de tekst. Veel gebruikte thema's zijn het geloof en de manier waarop mensen ermee om gaan. Daarnaast schrijft Izzy over oorlog, tegenstrijdigheden, 'er niet bij horen' en de mensen om haar heen. Inspiratie haalt ze uit artiesten zoals Tom Waits en Nick Cave. Sinds 2016 studeert Izzy aan de Pop Academie in Utrecht. Naast haar solowerk heeft ze in meerdere bandjes gespeeld. Momenteel werkt ze samen met een bassist, met wie ze in de loop van 2018 de studio in hoopt te gaan voor opnames van een EP. De komende tijd hoopt Izzy vooral veel op te treden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Izzy bracht een bezoek aan de RPL studio's op één van de koudste dagen van het jaar. Exact een jaar geleden was ze ook bij ons. De ontwikkeling die ze het afgelopen jaar op de Pop Academie heeft doorlopen, was duidelijk te horen. Het team van Podium 107.1 was onder de indruk van haar nummers, die doordrenkt waren met thema's als de dood en zingevingsvragen. Dat haar insteek niet geheel somber en negatief is, legde ze uit tijdens het interview. In het gastenboek van het programma liet ze weten dat ze tijdens een bezoek altijd goed verzorgd wordt met thee en dat ze snel weer eens terug hoopt te komen! Wellicht is haar nieuwe bassist dan ook van de partij?
 
Het item met Izzy
Beluister hieronder het hele item met Izzy, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Izzy over het allereerste nummer dat ze ooit zelf schreef. Vervolgens vertelt ze over samenwerkingen. Samenwerken binnen de muziek vond ze altijd lastig, maar hierin heeft ze veel geleerd. Ze een fijne muziekpartner gevonden in een bassist, met wie ze in 2018 studio-opnames hoopt te maken. Verder komt de Pop Academie ter sprake. Heeft Izzy een beetje kunnen aarden in Utrecht? Op welke plekjes in deze stad voelt ze zich het meeste thuis? Tenslotte vertelt ze met welke bekende muzikant ze graag eens 'rare muziek' zou willen maken.
 


 


24 februari
 2018

Op deze datum was Izzy Goossen te gast in ons programma. De nummers "Point of our existence", "Jealous of the birds" en "Tears" werden live gespeeld.
 

Meer Izzy?
Volg haar op Facebook!
Tekst: februari 2018
Bron: Izzy Goossen en aflevering 415 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Patrick Schalkwijk
RPL FM