Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Izzy Goossen               
Izzy Goossen is een 18-jarige jarige singer-songwriter uit Limburg. Izzy heeft haar kindertijd in Heerlen doorgebracht, maar ze heeft ook zes jaar in BosniŽ gewoond. Van kinds af aan is Izzy actief met muziek, maar sinds een aantal jaar timmert ze aan de weg als singer-songwriter. Ze schrijft melancholische liedjes waarbij ze de nadruk legt op de tekst. Veel gebruikte thema's zijn het geloof en de manier waarop mensen ermee om gaan. Daarnaast schrijft Izzy over oorlog, tegenstrijdigheden, 'er niet bij horen' en de mensen om haar heen. Inspiratie haalt ze uit artiesten zoals Tom Waits en Nick Cave. Sinds 2016 studeert Izzy aan de Pop Academie in Utrecht. Ze heeft het plan om in het voorjaar van 2017 voor het eerst de studio in te gaan om opnames te maken.
Naast haar solowerk is Izzy samen met de Zeeuwse Jaimy Versteeg actief met het duo Lemon Haze.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Izzy maakte een lange reis vanuit Heerlen om op te kunnen treden in de RPL-studio's. Na haar lange reis wachtte er een teleurstelling: ze belde aan bij de studio, maar er werd niet open gedaan. De collega's van Podium 107.1 kwamen er achter dat de bel niet werkte, waardoor Izzy lange tijd op de stoep had gezeten om te wachten! Binnen werd alles goed gemaakt en werd Izzy in de watten gelegd met een kop thee. Het optreden van Izzy viel in de smaak. Plannen voor een nieuw bezoek van Izzy met haar duo Lemon Haze werden gesmeed!
 
Het item met Izzy
Beluister hieronder het hele item met Izzy, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Izzy over haar muzikale activiteiten uit haar jeugd. Zowel haar jaren in Heerlen als haar jaren in BosniŽ kwamen aan de orde. Verder worden in het interview Izzy's teksten, haar voortgang op de Popacademie en de plannen met Lemon Haze aangestipt.


 

4 februari
 2017

Op deze datum was Izzy Goossen te gast in ons programma. De nummers "Chocolate Jesus", "Turn the tide" en "Amen" werden live gespeeld.
 

Meer Izzy?
Volg Izzy op Facebook!


 

Tekst: februari 2017
Bron: Izzy Goossen en aflevering 362 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM