Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Isha                                        
Isha wilde eigenlijk dichter worden, maarja, niemand luistert naar dichters, dus pakte ze een gitaar ter hand en is ze erbij gaan zingen. Ze was al gewend om op het podium te staan in toneelstukken en musicals, maar uiteindelijk durfde ze de stap te zetten om ook met haar eigen muziek op te treden. Isha is geboren en getogen in Rotterdam, ze woont tegenwoordig in het verre Amsterdam en ze vertoefde tussendoor nog vijf jaar aan de Ierse westkust. Be´nvloed door folkzangers zoals Bob Dylan en Leonard Cohen en vrouwelijke singer-songwriters zoals Tori Amos, Suzanne Vega en Kate Bush schrijft ze over alles wat haar bezig houdt (meestal de liefde, al dan niet gebroken) en zoekt ze graag de grenzen op tussen muziek, poŰzie en spoken word. Isha heeft grootse plannen voor de toekomst: ze treedt al steeds meer op en ze hoopt in 2018 een debuutalbum op te nemen, al dan niet met een band.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Isha bracht een bezoek aan ons programma op een koude, regenachtige herstdag. Het was lastig om Woerden binnen te komen, omdat de hele stad in rep en roer was vanwege de aankomst van Sinterklaas in de haven. Desondanks was Isha op tijd en werd ze verwend met koffie, thee, koekjes en chocola. In de muziek die tijdens de uitzending gedraaid werd en in de thema's die aangesneden werden, kwam duidelijk het thema 'Herfst' naar voren. De nummers van Isha bleken daar naadloos op aan te sluiten. Programmamaker Maarten Verduijn vergeleek haar buiten de uitzending om met Laura Marling. Isha's manier van zingen leek deels op die van haar, terwijl ze met haar thematiek en stemgeluid ook echt iets unieks had.
 
Het item met Isha
Beluister hieronder het hele item met Isha, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vraagt Maarten om Isha's oudste muzikale herinneringen. Vervolgens wordt er een reis in de tijd gemaakt, beginnend bij haar kindertijd en eindigend bij het optreden dat ze de volgende dag zou geven in Rotterdam. Isha's tijd in Ierland heeft een prominente plek in het interview. Tot slot vertelt ze over haar plannen voor de toekomst.18
november
 2017

Op deze datum was Isha te gast in ons programma. De nummers "Praise", "Herfstliedje" en "Stop telling me a peanut is not a nut" werden live gespeeld.
 

Meer Isha?
Volg haar op Facebook!

Tekst: november 2017
Bron: Isha en aflevering 401 van Podium 107.1 - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM