Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Isabel Nolte                            
Op 10 juli 1988 wordt Isabel Nolte in Stromberg, een klein dorpje in Duitsland, geboren. Ze groeit op in een hecht en muzikaal gezin met twee gitaarspelende ouders en twee zusjes. Haar muzikaliteit wordt dus met de paplepel ingegoten. Tijdens haar schooltijd is het echter vooral het theater waarin Isabel haar creativiteit kwijt kan. Sinds de “kindergarten” speelt ze hoofdrollen in schooltoneelproducties maar ook in het lokale stadstheater.
Pas toen Isabel in 2008 voor haar studie psychologie naar Enschede verhuist, wordt het zingen onder de douche het zingen voor publiek. Ze doet haar eerste solo’s in het studentenkoor van de Universiteit Twente en zingt vervolgens bij diverse bands en vocalgroups.
In 2013 neemt Isabel deel aan het televisieprogramma The Voice of Holland. Nadat zij in haar blind audition alle vier de stoelen laat draaien, kiest zij voor coach Ilse DeLange. Isabel blijft tot en met de battles in het programma. In hetzelfde jaar sluit Isabel zich aan bij Cabaretvereiniging Contramime en neemt eerste stappen in de kleinkunst en cabaret wereld. Zij verhuist naar Utrecht en in september 2014 behaalt Isabel met haar eerste solo-cabaret-optreden de kwartfinales van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2015 wordt zij finaliste bij De beste singer songwriter van Utrecht en het Utrechts Kleinkunst Festival. Kort daarop wint Isabel de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival en behaalt in hetzelfde jaar de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.
Isabel verhuist naar Den Bosch en volgt een eenjarige opleiding Cabaret & Kleinkunst om haar vaardigheden verder uit te bouwen. In 2016/17 speelt Isabel haar eerste avondvullende theatervoorstelling ONDERWEG in de Nederlandse theaters.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Isabel bracht voor de derde keer een bezoekje aan Podium 107.1. Haar bezoekjes zijn inmiddels legendarisch: de laatste keer kwam de ouders van Isabel mee vanuit Duitsland om haar voor het eerst in Nederland te zien optreden. Het werd een onvergetelijke middag. Dit keer was het niet anders. De aanwezigheid van Isabel zorgde voor een hilarische sfeer in de studio. Isabel probeerde voor het eerst LIVE te gaan op Facebook, wat na een aantal mislukte pogingen ook lukte. Tijdens de uitzending kreeg Isabel een mail van haar ouders, die meeluisterden vanuit Duitsland. Aan het einde van de uitzending vroeg programmamaker Maarten Verduijn of Isabel mee wilde zingen met 'Mädchen' van Lucilectric. Dit zorgde voor drie minuten hilarische radio.
 
Het item met Isabel
Beluister hieronder het item met Isabel, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview wordt afgetrapt met een aantal herinneringen aan de jeugd van Isabel. Ook wordt uitgebreid gesproken over Isabel's huidige voorstelling 'Onderweg' en over haar plannen om een album op te nemen. Aan het einde hoor je hoe Isabel meezingt met 'Mädchen' van Lucilectric.
 


 


25 februari
 2017

Op deze datum was Isabel Nolte te gast in ons programma. De nummers "Stilstand", "Vanuit mijn bed" en "Schipper mag ik overvaren" werden live gespeeld.
 

Meer Isabel?
Volg Isabel op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 
Tekst: februari 2017
Bron: Isabel Nolte en aflevering 365 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM