Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Isabelle Leyting                               
Isabelle is nu 26 jaar en schrijft sinds haar jeugd zelf liedjes. Hierbij speelt ze piano en zingt ze. Heel soms pakt ze de gitaar weer op. Haar liedjes zijn klein, fijn en gaan vaak over emoties die ze probeert te begrijpen. Door er over te zingen lukt dit vaak veel beter. Andere liedjes zijn weer complete fantasie en spelen zich af in een zelf verzonnen wereld. Omdat het maken van muziek en het spelen zo gevoelig ligt, speelt ze soms tijden niet. De afgelopen jaren heeft haar muziek op een laag pitje gestaan. Sinds een paar maanden heeft ze echter de smaak weer te pakken. Het plan is om alle liedjes uit de oude doos weer op te frissen en mooi te maken. Misschien zelfs met een klein bandje. Isabelle zou graag haar werk eens opnemen. Gewoon, om het te hebben. Zodat het vast staat waar ze toen mee bezig was en wat er toen in haar hoofd allemaal afspeelde. Het zou een mooie afsluiting zijn van haar jeugdjaren.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Isabelle was in 2014 eerder te gast geweest in Podium 107.1. Zo'n vier jaar later bleek haar muziek op een laag pitje te staan. Toen programmamaker Maarten Verduijn haar opnieuw benaderde, bleek dit voor haar een zetje in de rug te zijn om de muziek weer op te pakken. Ze had goede herinneringen aan het team van Podium 107.1 en het leek haar leuk om weer terug te komen. In de uitzending gaf ze een compliment waar Maarten bijna stil van werd: ze vond de RPL-studio's een fijne, veilige en vertrouwde plek om te spelen.
Isabelle benadrukte tijdens de uitzending dat ze de muziek vooral voor zichzelf wil houden. Maarten stimuleerde haar om toch naar buiten te treden met haar nummers. Ze verdienen het om gehoord te worden!
 
Het item met Isabelle
Beluister hieronder het hele item met Isabelle, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Isabelle zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor haar zijn. Hierbij noemt ze onder andere haar klimschoenen! Vervolgens komt uitgebreid de muzikale ontwikkeling van Isabelle ter sprake. Wat weet ze nog van de eerste nummers die ze geschreven heeft? En waarom heeft de muziek de afgelopen jaren op een laag pitje gestaan? De naam van één van haar helden, Regina Spektor, komt regelmatig voorbij. Maarten hoopt dat Isabelle snel een album opneemt, maar hoe denkt ze daar eigenlijk zelf over?


 

15 december
2018

Op deze datum was Isabelle Leyting te gast in ons programma. De nummers "Crowd", "Sand" en "Blueprint" werden live gespeeld.
 

Meer Isabelle?
Volg haar op Facebook!


Isabelle had een vriendin (Maaike) meegenomen naar de studio. Op deze foto zijn ze samen te zien!

Tekst: december 2018
Bron: Isabelle Leyting en aflevering 454 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM