Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Isabelle Amé
Zangeres Isabelle Amé geeft je gevoelige liedjes in een regenjas die omgekeerd een zomerjas is. Aanvankelijk maakte Isabelle Engelstalige liedjes. (Haar debuutplaat 'We Are Life' verscheen in 2014). Al snel maakte ze de switch naar Nederlandstalige muziek, geïnspireerd door onze groten: Herman van Veen en Boudewijn De Groot. Isabelle's muziek blijft niet ongehoord; zo verzorgde ze het voorprogramma van Guus Meeuwis’ 'Groots Met Een Zachte G' in het Philips Stadion en reisde daarna met hem het hele land door als zijn vaste voorprogramma. Met nummers als 'Mag Ik Huilen' en het koppige 'Laat Me Maar' dat ze schreef na onderdrukking van haar management, gaan traan en lach hand in hand. In 2017 hoopt Isabelle een Nederlandstalige plaat uit te brengen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Isabelle was vanaf begin af een een vrolijke, opgewekte verschijning in de RPL-studio's. Voor de uitzending had ze pech: er stonden veel file's in de regio, waardoor ze tijdens haar rit van Tilburg naar Woerden grote vertraging opliep. Gelukkig kwam alles goed en was er nog voldoende tijd voor soundcheck en een korte voorbespreking. Isabelle speelde indrukwekkende liedjes. Haar laatste twee nummers zorgden ervoor dat het publiek in de studio geëmotioneerd raakte. Isabelle was erg enthousiast over het bezoek aan Podium 107.1. Rond de release van haar nieuwe materiaal in 2017 hoopt ze nog eens terug te komen.

 
Het item met Isabelle
Beluister hieronder het hele item met Isabelle Amé, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Isabelle af met haar eerste muzikale herinnering. Daarna komen haar contact met Guus Meeuwis, de thema's van haar liedjes en de switch naar Nederlandstalige muziek ter sprake. Tenslotte vertelt Isabelle aan welk optreden ze de mooiste herinneringen bewaart. Haar antwoord is verrassend! Tijdens het item kwijgt Isabelle een hoestbui. De manier waarop ze hiermee omgaat, is enorm spontaan en professioneel. 

15 oktober

2016


Op deze datum was Isabelle Amé te gast in ons programma. De nummers 'Kleine jij', 'Zo goed als nieuw' en 'Mag ik huilen' werden live gespeeld.
 

Meer Isabelle?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan.

Tekst: oktober 2016
Bron: Isabelle Amé en aflevering 347 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM