Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Iris Weda                                  
Iris Weda is een 21-jarige singersongwriter uit Utrecht die drie jaar geleden begon met gitaar spelen en het schrijven van haar eigen nummers. In het verre verleden speelde ze piano, maar de gitaar bleef haar toch trekken. Oorspronkelijk komt Iris uit het Twentse Oldenzaal, maar sinds vier jaar woont ze in Utrecht.
Van jongs af aan creŽerde Iris een grote liefde voor soul/R'nB muziek. In haar nummers zijn invloeden te horen van artiesten als Lianne la Havas, Lauryn Hill en India Arie. De laatste jaren was Iris te zien op verschillende open podia en festivals. Momenteel is ze druk bezig met het schrijven van nummers voor haar eerste EP. In februari 2017 dook Iris al de studio in om de drie nummers op te nemen waar ze het meest tevreden over was. Ze kan niet wachten tot ze een EP kan presenteren aan het publiek!
In de toekomst hoopt ze samen te werken met andere muzikanten, zodat ze haar nummers kan verrijken met verschillende instrumenten. Tot die tijd struint Iris de Utrechtse podia af met haar beste vriend: de gitaar.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Iris heeft ervaring met muziek maken in de studio en op diverse (open) podia, maar ze had nog nooit opgetreden op de radio. Haar eerste kennismaking met het fenomeen radio bleek meteen een positieve! Met haar bijzondere stem betoverde ze het team van Podium 107.1. Iris was verrast over het feit dat ze zoveel ruimte kreeg om te vertellen over haar muziek. In het interview werd een mooi beeld geschetst van haar muzikale bezigheden. Grappige momenten (zoals het verhaal over haar eerste optreden op een open podium) en serieuze onderwerpen wisselden elkaar af. In het gastenboek schreef Iris dat ze graag nog eens terug wilde komen om te spelen.
 
Het item met Iris Weda
Beluister hieronder het hele item met Iris inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview trapt Iris af met een verhaal dat zich afspeelde in de auto van haar ouders. De batterij van de iPod van Iris was leeg, waardoor ze nieuwe muziek ontdekte op de iPod van haar vader. Ze ontdekte dat er meer muziek was dan alleen Hilary Duff!
Verder vertelt Iris in het interview over de verhuizing van Oldenzaal naar Utrecht. Hoe bevalt het haar in de grote stad? Tenslotte komen toekomstplannen uitgebreid aan bod. Waar hoopt Iris te zijn over tien jaar? 

11 maart

2017


Op deze datum was Iris Weda te gast in ons programma. Iris speelde de nummers 'Dream', 'Love me' en 'I know' live.
 

Meer Iris?
Volg haar op Facebook!

Tekst: maart 2017
Bron: Iris Weda en aflevering 367 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM