Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Iris Penning                       
Het is poëtische pop waarmee de Eindhovense Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst - misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Er gaat geen dag voorbij waarop Iris niet bezig is met het schrijven van teksten of het maken van liedjes. Ze studeerde af aan de Rock City Institute.
Ze debuteerde in 2014 met haar album ‘Droomverf', dat gepaard ging met een dichtbundel. In hetzelfde jaar stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze speelde in Paradiso en ze deed mee aan de Popronde. Onlangs deelde zij het podium met Spinvis. Haar nieuwe plaat, "Spreken met Suiker" werd lovend ontvangen door o.a. muziektijdschrift OOR: "Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat". In juni 2017 verscheen haar single 'Als je iets wil', de titelsong van de film 'Dag Max'.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Iris Penning is al een bekende van Podium 107.1 sinds haar eerste bezoek in april 2012. Het team van het programma heeft haar zien opgroeien van een muzikale scholiere tot een zelfstandig muzikante. Dat Iris gemakkelijk muzikale vrienden maakt, is geen nieuws. Zij bleek een leuke klik te hebben met Van Piekeren, de act die op dezelfde dag een bezoek bracht aan Woerden. Deze humoristische klik was voortdurend merkbaar. Het optreden dat Iris gaf met haar loopstation, werd zoals altijd heel goed ontvangen. In het gastenboek schreef ze: 'zolang jullie mij nog niet beu zijn, blijf ik langskomen bij Podium 107.1'!
 
Het item met Iris Penning
Beluister hieronder het hele item met Iris inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item blikt programmamaker Maarten Verduijn met Iris terug op haar eerste bezoek in 2012. Daarna praat hij uitgebreid met haar over haar tweede album 'Spreken met suiker', dat in 2016 verscheen en goede kritieken kreeg. Ook komt de film 'Dag Max' aan bod. . Aan het einde van het item schuiven Jan van Piekeren en Johan Fransen aan om gezamenlijk het nummer 'Ben ik te min' van Armand te spelen.


 

15 juli
 2017

Op deze datum was Iris Penning te gast in ons programma. De nummers "In mijn hersenkroeg", "Francine" en "Als je iets wil" werden live gespeeld. Aan het eind speelde ze met Van Piekeren het nummer "Ben ik te min".
 

Meer Iris?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: juli 2017
Bron: Iris Penning en aflevering 385 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM