Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Indra van de Bilt                                  
Indra van de Bilt is een veelzijdige zangeres uit Amsterdam. Al van jongs af aan is ze actief met het maken van muziek. Haar eerste wapenfeit was het zingen (op hoog niveau) in diverse koren. Als kind begon ze met het spelen van viool, maar daarna kreeg ze het bespelen van meerdere andere instrumenten onder de knie. Op 27-jarige leeftijd liet ze het zingen in koren achter zich en werd ze actief bij het a cappella ensemble 'Wishful Singing'. Momenteel focust ze zich op haar eigen muziek, waarbij ze regelmatig samenwerkingen aangaat met andere muzikanten. Vorig jaar is ze een samen- werking begonnen met het bedrijf 'uked', waarvoor ze ukelele workshops geeft. Ze is hier tevens huisartiest en ze leert mensen om in twee uur tijd twee liedjes te spelen en zingen op de ukelele. Momenteel is Indra bezig met het schrijven van eigen liedjes, die ze dit jaar naar buiten wil brengen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Indra is geen onbekende van Podium 107.1: in oktober 2019 maakten we voor het eerst kennis met haar. Ze speelde destijds drie covers, maar op 7 maart 2020 kwam ze voor het eerst op de radio naar buiten met drie eigen nummers. Ze had bassist Arman Ekici meegenomen, die ze al langere tijd kent van haar werk bij de bank. Ook was een trouwe fan van Indra meegekomen om het radio-optreden mee te kunnen maken: haar moeder. Het optreden trok veel bekijks, veel mensen kwamen langs in de studio om het optreden mee te maken. Op het einde schreef Indra mooie woorden in het gastenboek: 'Dank dat ik wederom welkom was bij jullie in de studio; het was gezellig zoals altijd! Wie weet tot een volgende keer!'
 
Het item met Indra
Beluister hieronder het hele item met Indra van de Bilt, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Indra terug op haar kindertijd, waarin de muziek direct een grote rol speelde. Ze stelt bassist Arman voor aan de luisteraars en ze vertelt over hun eerste ontmoeting. Tijdens een groot deel van het interview vertelt Indra over de optredens die ze onlangs heeft gegeven met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), waarbij ze het gevoel had dat ze buiten haar comfort zone kon treden. Aan het einde blikt ze vooruit op de toekomst.
 

 


7 maart
2020

Op deze datum was Indra van de Bilt te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'I've seen you before', 'Spending time like it's ours' en 'Muse' LIVE.

Meer Indra?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: maart 2020
Bron: Indra van de Bilt en aflevering 515 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen - RPL FM