Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Indra van de Bilt                                  
Indra van de Bilt is een veelzijdige zangeres uit Amsterdam. Al van jongs af aan is ze actief met het maken van muziek. Haar eerste wapenfeit was het zingen (op hoog niveau) in diverse koren. Als kind begon ze met het spelen van viool, maar daarna kreeg ze het bespelen van meerdere andere instrumenten onder de knie. Op 27-jarige leeftijd liet ze het zingen in koren achter zich en werd ze actief bij het a cappella ensemble 'Wishful Singing'. Momenteel focust ze zich op haar eigen muziek, waarbij ze regelmatig samenwerkingen aangaat met andere muzikanten. Recentelijk is ze een samenwerking begonnen met het bedrijf 'uked', waarvoor ze ukelele workshops geeft. Ze is hier tevens huisartiest en ze leert mensen om in twee uur tijd twee liedjes te spelen en zingen op de ukelele. Momenteel is Indra bezig met het schrijven van eigen liedjes, die ze komend jaar naar buiten wil brengen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Indra was ruim op tijd aanwezig in de studio en ze maakte op leuke wijze kennis met het team van het programma. Ze deed een korte fotosessie met de huisfotograaf, wat resulteerde in prachte plaatsjes. Het stemgeluid van Indra maakte bijzonder veel indruk op de aanwezigen in de studio. Haar geluid in combinatie met gitaar of ukelele brachten een sfeer in de muziek die nog nooit eerder gehoord was in Podium 107.1. Achter de schermen werden alvast plannen gesmeed voor een volgend bezoek aan ons programma, maar dan met eigen materiaal. Aan het einde schreef Indra aardige woorden in het gastenboek voor het 'lieve team van Podium 107.1', waaruit bleek dat ze meeleefde naar het komende jubileum: 'Dank voor jullie gastvrijheid en de geweldige sfeer! Ik voelde me hartstikke welkom. Geniet van de laatste meters naar de 500e uitzending!'
 
Het item met Indra
Beluister hieronder het hele item met Indra van de Bilt, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item vertelt Indra over haar kindertijd en de rol die muziek vanaf zesjarige leeftijd kreeg. De koren waarin ze zong kwamen ter sprake, waarna de overstap gemaakt wordt naar haar solo-activiteiten. Indra vertelt welke drie covers het meest waardevol voor haar zijn (en die ze zou willen uitbrengen als daarom gevraagd werd). De ukelele krijgt veel ruimte tijdens het interview: Indra heeft het instrument een aantal jaar geleden leren kennen. Ze vertelt over haar activiteiten voor het bedrijf 'uked', dat het instrument op een bijzondere wijze onder de aandacht brengt. Aan het einde vertelt Indra over haar plannen voor de toekomst. Wanneer kunnen we eigen nummers van haar verwachten?

 


19 oktober
2019

Op deze datum was Indra van de Bilt te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Till death do us part', 'Strani amore' en 'Suplica morna' LIVE.
 

Meer Indra?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: oktober 2019
Bron: Indra van de Bilt en aflevering 495 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM