Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Hypergoods                      
Hypergoods is een nieuwe eclectische blend van funky beats, sfeervolle synthlijnen en eigenzinnige vocals. De band bestaat uit Jordie Rovers, Renee Verleg en Elke Donkers: drie 'young individuals' die samensmelten op het podium. De band komt voort uit het eerdere project 'Rebelle' en is afkomstig uit Eindhoven. In hun jonge bestaan heeft Hypergoods al veel hoge ogen gegooid op muziekgebied. De band debuteerde in 2016 in een volle Melkweg, waar ze hun eerste EP 'Land of Nowhere' presenteerde. De muziek van Hypergoods werd meteen daarna opgepikt door Radio 1. In 2018 en 2019 verschenen er meerdere singles, waarvan de single 'MOVES' hun meest recente wapenfeit is. Onlangs waren ze nog te gast bij 3FM voor een live-optreden. De band is niet alleen succesvol in Nederland: een aantal jaar geleden tourde Hypergoods door Amerika. In de zomer van 2019 werd de band geselecteerd voor de Popronde.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 september 2019 vond de tweede editie van Popronde Woerden plaats. De studio's van RPL FM waren voor het eerst één van de lokaties van dit rondreizende festival. Het team van Podium 107.1 verzorgde een vier uur durende uitzending waarin vier deelnemende acts een exclusieve radiosessie verzorgden. Hypergoods was de derde act die langskwam in de studio. Speciaal voor de radio had de band een akoestische set voorbereid waarin hun nummers een heel ander geluid kregen. Na het optreden werd de single 'MOVES' op de radio gedraaid, waardoor het verschil tussen de akoestische versies en de gewone versies duidelijk werd. Tijdens het bezoek aan RPL FM waren er belangstellenden in de studio die het optreden live kwamen aanschouwen. Na de sessie spoedde de band zich naar Café de Pompier in Woerden, waar ze hun tweede optreden voor Popronde Woerden gaven.
 
Het item met Hypergoods
Beluister hieronder het hele item met Hypergoods, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview neemt programmamaker Maarten Verduijn met de band een duik in de geschiedenis: hoe is de band ontstaan en waar komt de naam Hypergoods vandaan? Tevens komen de Amerikaanse tour ter sprake. Bandlid Renée vertelt hoe Hypergoods voor haar een afstudeerproject kon zijn voor het Conservatorium. Aan het einde komen de selectie voor de Popronde aan bod en vertellen de bandleden over hun toekomstplannen.


 

29 september
2019

Op deze datum was Hypergoods te gast in een speciale uitzending n.a.v. Popronde Woerden. De band speelde drie live nummers.
 

Meer Hypergoods?
Volg de band op Facebook en Instagram en klik hier om naar hun website te gaan!Bron: Hypergoods en Popronde Sessions 2019
Foto's: Hypergoods
Techniek: Chris van Leeuwen, Yannick Croiset, Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol.