Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Hendrik Wentink                      
Vanaf zijn geboorte in 1976 werd de muziek bij Hendrik met name door zijn moeder met de paplepel in gegoten. Al snel ging het slaapliedje over in zelf zingen. Toen hij 6 jaar oud was was ook dat niet meer genoeg en koos hij er voor om na een jaar blokfluit, fagot te gaan spelen. Toen hij 16 was wilde hij wat anders en hij kreeg zijn eerste gitaar om die vervolgens nooit meer los te laten. Liedjes schrijven werd zijn lust en zijn leven. Hendrik verbindt zich niet aan één genre. Zijn songs hebben naast het thema liefde meestal wel een verhaal of een boodschap. Inspiratie kan overal vandaan komen. In verschillende bands was hij vaak verantwoordelijk voor het zelfgeschreven repertoire. Ook werkt en werkte hij samen met DJ’s, schreef hij diverse teksten en muziek voor musicals en dansvoorstellingen en geeft hij gitaar, songwriting en muziek theorie lessen op scholen en aan huis. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Hendrik imponeerde tijdens zijn bezoek aan de RPL-studio's met zijn rauwe stem. Hij begeleidde zichzelf op elektrisch gitaar, waarmee hij een prachtige sound liet horen door een gigantische versterker. Luisteraars vergeleken zijn geluid met Tom Waits en Joe Cocker. Niet alleen met zijn muziek maakte hij indruk, maar ook met zijn verhaal. Het publiek in de studio luisterde met open mond toen Hendrik vertelde dat hij in 2017 geconfronteerd werd met een hartstilstand.
Hendrik bleek een veelzijdig muzikant te zijn. Hij is niet alleen bekend door zijn werk als singer-songwriter, maar door zijn rol als bandleider en door zijn samenwerkingen met DJ's. Ook is hij het brein achter alter ego 'Krank Jorum', waarvan hilarische filmpjes te vinden zijn op YouTube.
Hendrik bracht gezelligheid in de RPL studio's. Hij bleef de rest van de uitzending in het publiek zitten om het optreden van Dennis Wels mee te maken.
 
Het item met Hendrik
Beluister hieronder het hele item met Hendrik Wentink, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview komen de kindertijd en jeugd van Hendrik ter sprake. Hij vertelt hoe muziek met name door zijn moeder met de paplepel werd ingegoten. Vervolgens komt een heftige gebeurtenis uit 2017 ter sprake: Hendrik kreeg een hartstilstand, waarna zijn leven en zijn kijk op de wereld drastisch veranderde. Door deze gebeurtenis kampte hij met een trauma. Hij vertelt open hoe hij deze gebeurtenis kon verwerken. Aan het einde van het interview vertelt Hendrik over twee projecten waar hij momenteel druk mee bezig is. In de loop van het jaar hopen we veel van hem te horen!
 

 


9 februari
2019

Op deze datum was Hendrik Wentink te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Don't stand alone', 'Under the weather' en 'Frozen as they fall down'.
 

Meer Hendrik?
Volg hem op Facebook! Volg het YouTube-kanaal 'HankTV!' om filmpjes te zien van Hendrik's alter ego 'Krank Jorum'.

Tekst: februari 2019
Bron: Hendrik Wentink en aflevering 461 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
& Tijmen Gol