Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Helena Hall                                    
Helena Hall is een band bestaande uit Talitha Holl, Ruben van Kruistum en David Barker. Zangeres Talitha timmerde al langer aan de weg met haar nummers op piano, maar in de loop van de jaren verzamelde ze muzikanten om zich heen om het geluid van haar nummers voller, mysterieuzer en theatraler te maken. Ze maakt indruk met haar bijzondere stemgeluid en ingewikkelde composities.
Helena Hall wordt onder andere be´nvloed door Agnes Obel, Edith Piaf, Maria Mena en John Mayer. Op 30 november 2018 verscheen de debuutplaat van Helena Hall, genaamd 'Songs for the Peninsula'. De muziek op de plaat wordt omschreven als een mix van upbeat pop, ballads en mysterieuze geluidseffecten. De plaat werd gepresenteerd in 'Het Klooster Oude Noorden' in Rotterdam, waar de nummers met verve werden uitgevoerd. Momenteel maakt Helena Hall een tour door Nederland om de plaat onder de aandacht te brengen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Zangeres Talitha bracht in de zomer van 2012 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1 onder de naam Helena Hall. Ze speelde toen solo drie nummers op piano waarmee ze het team van het programma tot tranen toe ontroerde. De jaren daarna werd Helena Hall op de voet gevolgd. Dit keer kwam ze langs om haar plaat onder de aandacht te brengen. Talitha en Ruben waren ruim op tijd aanwezig om de complexe apparatuur en instrumenten rustig te kunnen installeren en om nog samen in te spelen. Talitha bleek in zeven jaar tijd een enorme groei te hebben doorgemaakt. Over de bijzondere (donkere) sfeer, het sarcasme en de emotie in de nummers werd in de studio nog lang nagepraat.  
 
Het item met Helena Hall
Beluister hieronder het hele item met Helena Hall, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview wordt kort teruggeblikt op de jeugd van Talitha. Wanneer ontdekte haar omgeving voor het eerst dat ze muzikaal was en wanneer stond ze voor het eerst op het podium? Ruben vertelt daarna kort hoe hij voor het eerst kennismaakte met Talitha. Vervolgens wordt de aandacht van het interview voor 100% op de nieuwe plaat gericht. Talitha en Ruben vertellen over het opnameproces in de studio, het schrijfproces en de release die op 30 november plaats vond. Is Talitha helemaal tevreden met het eindresultaat van de plaat? Vervolgens komen toekomstplannen ter sprake. Is Talitha in haar achterhoofd al bezig met een opvolger?
 

 


12 januari 2019

Op deze datum was Helena Hall te gast in ons programma. De nummers "Peninsula", "Ugly games" en "Witch" werden live gespeeld.
 

Meer Helena Hall?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

 Tekst: januari 2019
Bron: Helena Hall en aflevering 458 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk & Tijmen Gol
RPL FM