Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Popronde Sessions: Gumbo Kings        
De Gumbo Kings zijn een vijfkoppige band die de groove van New Orleans combineren met ruige deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis. De band is hun liefdesbaby en het doel is om met deze band de passie voor de muziek over te brengen door middel van een energieke live show. De band bestaat nog maar kort, maar heeft in november 2018 al hun eerste EP uitgebracht. De mannen kozen ervoor om deze plaat alleen op vinyl uit te brengen. De titelloze debuutplaat werd gepresenteerd in de Sugar Factory in Amsterdam. Momenteel broeden de Gumbo Kings op nummers voor een opvolger van de EP.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 september 2019 vond de tweede editie van Popronde Woerden plaats. De studio's van RPL FM waren voor het eerst één van de lokaties van dit rondreizende festival. Het team van Podium 107.1 verzorgde een vier uur durende uitzending waarin vier deelnemende acts een exclusieve radiosessie verzorgden. De Gumbo Kings waren de derde act die langskwam in de studio. Het optreden zorgde voor positieve reacties: één luisteraar vergeleek het geluid van de band met dat van Teski Brothers of Booker T & the MG's en een andere luisteraar prees de band om de energieke, unieke rootssound. In de studio werd het publiek weggeblazen door de vijf bandleden die muziek maakten alsof het topsport was! Na het optreden vertrok de band naar de Pompier in Woerden, waar ze ruim een uur later op het podium zouden staan.
 
Het item met Gumbo Kings
Beluister hieronder het hele item met de Gumbo Kings, inclusief de drie live-nummers. Tijdens het interview vertellen de mannen over het ontstaan van de band en over hun debuut-EP, die eind 2018 in de Sugar Factory in Amsterdam gepresenteerd werd. Ook komt de ontwikkeling van de jonge band ter sprake, evenals de deelname aan de Popronde. De band blijkt in de top drie van meest geboekte band van 2019 te staan! Aan het einde vertelt de band over hun toekomstplannen. De eerste drie nummers die de band live speelt zijn als één geheel gespeeld. De Gumbo Kings sloten het item af met het nummer 'Rock'n Roll Juice' van hun EP.
 

 


29 september
2019

Op deze datum waren de Gumbo Kings te gast in een speciale uitzending n.a.v. Popronde Woerden. De band speelde vier live nummers.

Meer Gumbo Kings?
Volg de band op Facebook!Bron: Gumbo Kings en de uitzending van 'Popronde Sessions'
Foto's: Gumbo Kings en Maarten Verduijn (onder)
Techniek: Yannick Croiset