Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Gumbo & The Monk
“A duo with a deep southern sound and a heart full of blues”
Gumbo & The Monk (Fabian Schrama en Servaas Bollen) brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en Howlin’ Wolf. In een intieme (semi-)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint  in Mississippi. Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia in Nederland en ze worden jaarlijks gevraagd om op Internationale festivals te spelen, zoals: BSA-CBG Festival in Frankrijk en Smokin’ Guitars in Duitsland.

“Stampende voeten, zwetende koppen en huilende gitaren!"
(Meer informatie over de handgemaakte instrumenten is te vinden op www.gumboguitars.nl).

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Fabian is al jaren een bekende van Podium 107.1. Dit keer kwam hij voor het eerst met Gumbo & The Monk naar de RPL studio's in Woerden. Dit was een unicum: het duo had hiervoor nog nooit samen een radio-optreden gedaan. Servaas en Fabian brachten een aantal speciale (zelfgemaakte) gitaren mee naar de studio (zie foto rechts). Servaas is gespecialiseerd in het maken van deze instrumenten, die hij verkoopt met "Gumbo Guitars". Tijdens het interview bleek Servaas op een geweldige manier te vertellen over de geschiedenis van de Cigar Box Gitaar en de bluesmuziek. Het team van Podium 107.1 was ook onder de indruk van Fabian: hij liet een hele andere kant van zichzelf zien in de nummers dan we van hem gewend waren.

 
Het item met Gumbo & The Monk
Beluister hieronder het hele item met Gumbo & The Monk, inclusief de drie live nummers. Aan de start van het interview vertellen Fabian en Servaas hoe ze elkaar in het verleden ontmoet hebben. Ook komen de plannen van het duo aan bod: in het najaar gaan ze naar Frankrijk en Duitsland voor optredens. Uiteraard komen ook de bijzondere zelfgemaakte instrumenten ter sprake. 

27 augustus

2016


Op deze datum waren Gumbo & The Monk te gast in ons programma. De nummers "Walking Blues", "Born under a bad sign" en "Death Letter" werden live gespeeld.
 

Meer Gumbo & The Monk?
Volg het duo op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!
Tekst: augustus 2016
Bron: Gumbo & The Monk en aflevering 340 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Chris van Leeuwen en Rens van Bemmel
Onderste foto: Chris van Leeuwen - RPL FM