Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Gisen                          
Gisen (Gijs Hietkamp) is een singer-songwriter uit Den Haag. Hij zingt nummers over liefde, verandering, vreugde, de seizoenen en het leven zelf. Ook speelt hij af en toe covers van Doe Maar, Racoon, Jason Mraz, Amy Winehouse en anderen. De stem van Gisen is sterk en krachtig, robuust en teder, zijn gitaarspel opliftend en drijvend en soms slordig doorspekt met noten, zijn liederen zijn intiem, doorleefd en uitdagend, van licht vrolijk naar soms zwaar melancholisch. Een geroutineerd songwriter met een overweldigende performance!
Eerder dit jaar won Gisen 'De Beste Singer-Songwriter van Den Haag Centrum'. De hoofdprijs was bijzonder: hij mag eind juli optreden tijdens Parkpop. Gisen heeft bijzondere plannen voor de toekomst, die hij de komende periode zal presenteren.
Naast zijn solo-werk is Gisen samen met Lisette van Zwieten actief met Some Kind of Fire Rose.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Gijs is geen onbekende in ons programma. In 2014 en 2016 was hij al eens te gast met Some Kind of Fire Rose. Nu kwam hij voor het eerst langs om zijn solowerk te presenteren. Dit geluid klonk steviger dan het (overwegend) Nederlandstalige werk van Some Kind of Fire Rose.
Tijdens de uitzending had Gijs contact met Fabian, die tegelijk optrad. Het tweetal kende elkaar al vanuit de Haagse muziekwereld. Vlak voor het optreden vulde Gijs de singer-songwriterstage met kleine camera's. Hij hoopt binnenkort een kleine montage van zijn bezoek aan Podium 107.1 online te zetten.
 
Het item met Gisen
Beluister hieronder het hele item met Gisen inclusief de drie live nummers. Gijs vertelt over de start van zijn solo-carrière in 2012. Hij vertelt over de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar, maar hij benadrukt dat het grootste hoogtepunt binnenkort op het programma staat.
Gijs vertelt ook over zijn '52 songs challenge'. In 2016 probeerde hij elke week een liedje af te leven. Aan het einde van het interview licht hij een tipje van de sluier op van zijn geheimzinnige toekomstplannen.
 

 


17 juni
 2017

Op deze datum was Gisen te gast in ons programma. De nummers "Got to leave", "Gravity defied" en "Life's just better" werden live gespeeld.
 

Meer Gisen?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: juni 2017
Bron: Gisen en aflevering 381 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Rein Langeveld - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM