Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Giovanna's Zoo                                     
One woman band 'Giovanna's Zoo' (Gio Rosetta) serveert zelfgemaakte muziek: pop-rock met een vaudeville randje. Zichzelf begeleidend op gitaar met effecten, op kaZoo en/of ukelele, brengt ze een mix van pop, rock, kunst en cabaret. Haar songs verhalen over opmerkelijke gebeurtenissen of kleurrijke personen als artiesten, schrijvers, kunstenaars en zelfs stripfiguren. Giovanna's Zoo speelt in haar performances graag met contrasten: breekbaarheid en kracht wisselen elkaar af en gaan hand in hand met humor en spontaniteit. Geïnspireerd door artiesten als David Bowie, Velvet Underground, The Damned, Marc Almond en Amanda Palmer, weet Giovanna's Zoo haar eigen sound te creëren. Ze treed regelmatig op, bij diverse evenementen op kleine en middelgrote locaties, café’s, theater, huiskamers, binnen -en buiten locaties.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tijdens de uitzending bleek wel dat Gio's manier van muziek maken gezien kan worden als échte topsport. Na de soundcheck kwam ze met zweetdruppeltjes op haar gezicht om het hoekje kijken bij het optreden van Andrew Laureth (die het uur voor haar op het podium stond). Met de grote hoeveelheid apparatuur die ze meegenomen had, moest ze multitasken om het gewenste geluid in de ether te sturen. Met haar muziek zette ze een bijzondere sfeer neer. Programmamaker Maarten Verduijn was erg blij dat ze het nummer 'Pen Name' speelde. Los van de bijzondere melodie bezong Gio in dit nummer een interessant thema.
 
Het item met Giovanna's Zoo
Beluister hieronder het hele item met Giovanna's Zoo, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview gaat programmamaker terug in de tijd. Hoe ging het er vroeger aan toe in haar ouderlijk huis? Welke platen zou Gio uit de platenkast van haar ouders halen als ze een soundtrack van haar leven moet samenstellen? Vervolgens wordt er teruggeblikt op het optreden dat Gio onlangs gaf op Internationale Vrouwendag. Ze kreeg de opdracht om een optreden neer te zetten aan de hand van het thema 'Heldinnen'. Hierop wordt tijdens het interview voortborduurt: met welke vrouwelijke heldin zou Gio weleens een dagje willen ruilen? Verder komen Gio's schrijfproces, haar inspiratiebronnen en de plannen voor de toekomst ter sprake.
 


30 maart 2019

Op deze datum was Giovanna's Zoo te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Into the storm', 'The year without a summer' en 'Pen Name' live.

Meer Giovanna's Zoo?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: Giovanna's Zoo en aflevering 468 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn (boven) en Dave Hammelburg (onder)
Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen - RPL FM