Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Giovanna's Zoo                            
Giovanna's Zoo is het pseudoniem van singer-songwriter Gio Rosetta. Met haar gitaar als vaste compagnon en vergezeld van haar stem die de boventoon voert, staat ze met eigen repertoire op diverse podia. Het liefst gaat ze wat opvallend uitgedost, waarbij ze geheel opgaat in de muziek. Met haar origineel verpakte, veelal poetische teksten en verrassende melodieen, wil zij de luisteraar betoveren en meevoeren. Het genre varieert van karakteristieke popliedjes, met een vaudeville randje, tot wat rauwere art-rock. Vele van haar songs gaan over personages met bijzondere levensverhalen. Unieke, uitgesproken, kleurrijke mensen waaronder kunstenaars, muzikanten, dromers, levensgenieters. Daarin zijn themas te herkennen als de liefde, de dood, geluk, onzekerheid, en kwetsbaarheid. Dit klinkt behoorlijk serieus, maar Giovanna's Zoo verwerkt in haar muziek net zo graag humor en houdt er ook van om de luisteraar in verwarring te brengen. Zo heeft ze een ode aan het grappige stripfiguurtje Eefje Wentelteefje bedacht. Omdat het repertoire Engelstalig is, werd Eefje bij deze omgedoopt  tot French Toast Eve. Maar ook een man die niet in het lijstje van Giovanna's Zoo mag ontbreken is David Bowie, die zijn persoonlijke ode heeft gekregen in de song ''Ultraviolence in Liberty'. Andere muzikale voorbeelden van Gio zijn The Beatles, XTC en Queen. Ook de podiumcharme en ontegenzeggelijke Britse humor van Marc Almond, muzikale pioniers als Talking Heads met hun grensverleggende muziek, alsmede de muzikale en theatrale kwaliteiten van artiesten als Amanda Palmer en St. Vincent zijn voor Giovanna's Zoo van grote invloed.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Gio zou eigenlijk in januari al een bezoekje brengen aan ons programma. Ze was destijds heel enthousiast en ze had haar hele achterband op de hoogte gebracht van haar optreden. Helaas liep het anders: Gio lag in januari met buikgriep op bed en ze moest het optreden met pijn in haar hart afzeggen. Gelukkig kwam er snel een nieuwe kans: op 10 februari kwam Gio alsnog langs. Door het mailcontact en de enthousiaste berichtjes had programmamaker Maarten Verduijn het gevoel dat hij Gio al lang kende, terwijl hij haar nog niet eerder ontmoet had. Gio genoot van het bezoek aan de studio. Haar trotse vriend kwam ook langs om haar te supporten. Na de uitzending trokken Gio en haar vriend samen de stad in om het centrum van Woerden te leren kennen. 
 
Het item met Giovanna's Zoo
Beluister hieronder het hele item met Giovanna's Zoo, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het item vertelt Gio over het muzikale gezin waar ze uit komt. Haar ouders waren beiden muzikaal en stonden ooit samen als cabaretduo op het podium. Gio's helden komen ook uitgebreid aan bod, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan David Bowie en Eefje Wentelteefje. Tenslotte komen ook de onderwerpen van haar nummers en toekomstplannen uitgebreid ter sprake.10 februari

2018


Op deze datum was Giovanna's Zoo te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'The starting position', 'The marble faun' en 'Orgasm machine' live.
 

Meer Giovanna's Zoo?
Volg haar op Facebook! In de loop van het jaar komt Gio'sn nieuwe website online.Tekst: Giovanna's Zoo en aflevering 413 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM