Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ginger
"LET THE GOOD TIMES ROLL" Onder dat motto speelt de 9-koppige formatie Ginger al enkele jaren de sterren van de hemel.
Het repertoire van Ginger omvat jazz en j
ump’n jive originals uit de jaren ‘40 en ’50. Niet alleen bekende maar juist ook onbekendere en daarmee vaak unieke songs worden opnieuw gearrangeerd voor Ginger door arrangeurs Paul Biemans en Willem van Hulst. Zij arrangeren de muziek uit die tijd zoals het toen is bedoeld maar dan voor de specifieke Gingerbezetting met 3 zangeressen. Daarnaast heeft elk bandlid de ruimte om de arrangementen op zijn instrument kleur te geven.
In de muziek neemt Ginger het publiek mee op een onvergetelijke reis door de jaren ’40 en ’50 met soms uitstapjes naar recentere pareltjes uit de rijke muziekhistorie. Ook speelt de band Nederlands en Franstalig repertoire en past zij op
verzoek haar repertoire aan het betreffende evenement aan.
Ginger toert jaarlijks langs de Nederlandse podia voor zowel openbare als besloten optredens. De band is een veel gevraagde act op evenementen voor o.a. festivals, dansscholen, bedrijfsfeesten en op de jaarlijkse 4 en 5 mei-vieringen en kerstmarkten.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Ginger aan de RPL studio's was een unieke gebeurtenis: nog nooit was er een band met negen leden te gast geweest om live te komen spelen. Het werd een gezellige middag met een volle studio en enthousiast publiek. De redactieleden van Podium 107.1 werden voor deze gelegenheid omgetoverd tot 'dansmariekes', die tijdens de muziek niet stil konden blijven zitten. Luisteraars lieten weten dat ze het optreden verrassend vonden en dat ze genoten van de muziek.
 
Het item met Ginger
Beluister hieronder het hele item met Ginger, inclusief de vier live nummers. In het interview wordt de geschiedenis van Ginger besproken. Ook wordt aandacht besteed aan het bezoekje aan het tv-programma "Tijd voor MAX", dat in februari 2016 plaatsvond. Tenslotte komt de recente presentatie van de cd 'Hit that jive Jack' aan de orde en worden mooie herinneringen opgehaald. De gezellige sfeer in de studio komt in het item goed naar voren!
 

 


27 februari

2016


Op deze datum was Ginger te gast in ons programma. De nummers 'Hit that jive Jack', 'Sh'boom', 'Teardrops from my eyes' en 'Bossa nova baby' werden live gespeeld.
 

Meer Ginger?
Volg de band op Facebook en ze de site www.gingermusic.nl
in je favorieten!
Tekst: februari 2016
Bron: Ginger en aflevering 318 van Podium 107.1. Onderste foto: Dave Hammelburg. Techniek: Yannick Croiset, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM