Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Gerben van der Mooren                         
Gerben van der Mooren is een Singer-songwriter uit Brabant. Op zijn zesde begon hij met gitaar spelen. Toen hij tien jaar was vond hij het allemaal en stuk minder leuk en heeft hij de gitaar opgeborgen. Vier jaar later begon het weer te kriebelen en pakte hij de gitaar er weer bij, om vervolgens ook te beginnen met zingen en het schrijven van liedjes. Als snel kreeg hij de kans om samen met twee deelnemers van het BNN-VARA programma 'De Beste Singer-songwriter Van Nederland' (gepresenteerd door Giel Beelen) samen te werken. Hij heeft met de winnaar van het derde seizoen (Stef Classens) mogen schrijven en opnemen en met Youri Lentjes heeft hij veel mogen optreden. Deze ervaringen hebben hem veel gebracht. Zo mocht hij afgelopen zomer drie keer optreden tijdens de ochtendshow op 3FM.
De nummers die Gerben voornamelijk speelt zijn hedendaagse popnummers met invloeden vanuit folk en country. Hij houdt niet alleen van rustige muziek maar ook van up-tempo nummers. Qua stijl kunnen er vergelijkingen gemaakt worden met artiesten als John Mayer, Mumford & Sons, Foo Fighters en Glen Campbell.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Gerben bracht een bezoek aan de RPL studio's op de warmste 13 oktober sinds 1990. Terwijl de temperatuur buiten de 25 graden aantikte, gaf Gerben een mooi optreden in de studio. Hij zou in de zomer al eens langskomen, maar een vervelende keelinfectie gooide roet in het eten. Op 13 oktober was Gerben zeer goed bij stem en maakte hij met zijn liedjes veel indruk. Tekstueel gezien was meteen duidelijk dat Gerben's teksten ergens over gaan. De nummers hadden catchy hooks en melodieuze refreinen, waarmee zijn optreden door de aanwezigen tot één van de beste solo singer-songwriteroptredens van dit jaar werd gerekend.
 
Het item met Gerben
Beluister hieronder het hele item met Gerben, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Gerben hoe hij als kind met muziek in aanraking kwam en hoe hij door zijn oudere gestimuleerd werd tot het maken van muziek. Vervolgens vertelt hij hoe hij toevallig onder de aandacht kwam bij radiozender 3FM en hoe hij daar drie succesvolle optredens gaf. De zender gaf hem de opdracht om nummers te schrijven bij een bepaald thema. Hij slaagde hierin met vlag en wimpel! Verder komt Gerben's opleiding aan de Herman Brood Academie ter sprake, evenals zijn (gesneuvelde) bandje MOORE. Toevallige gebeurtenissen en het lot blijken een rode draad te zijn in de carrière van Gerben!


13 oktober
2018

Op deze datum was Gerben van der Mooren te gast in ons programma. De nummers "Can't feel alive", "Hand in hand" en "When we'll be old" werden live gespeeld.
 

Meer Gerben?
Volg hem op Facebook!

 Tekst: augustus 2018
Bron: Gerben van der Mooren en aflevering 445 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen en Tijmen Gol.
RPL FM