Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Géonne Hartman                        
Géonne Hartman is een 21-jarige singer-songwriter die zoekt naar vorm, beeld en beweging die raakt. Haar muziek is een combinatie van poëtische teksten en rijke harmonieën. In 2015 bracht ze haar debuutsingle 'Correct me if I'm wrong' uit. Ze is momenteel bezig om haar muziek met band te spelen en ze is afgestudeerd aan het Conservatorium Utrecht, Musician 3.0. Begin juni 2017 gaf ze haar eindperformance 'Promised Land' in Koepelzaal Het Huis in Utrecht. Géonne laat zich onder andere inspireren door Laura Marling, Bon Iver en Eefje de Visser. De afgelopen jaren was ze te zien op verschillende locaties, varierend van huiskamers, de St. Antoniuskerk in Utrecht en EKKO.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Géonne kwam vanuit Utrecht gereisd om een bezoekje te brengen aan de RPL studio's. Tijdens haar wandeling van het station naar de studio moest ze tussen de motoren manoeuvreren die in Woerden reden vanwege de jaarlijkse Harleydag. Tijdens de uitzending kwamen een aantal motorrijders nog langs in de studio om haar optreden mee te maken. Een fragment van Géonnes optreden werd live uitgezonden op Facebook, waar enthousiast op werd gereageerd. Kijkers waren onder de indruk van het bijzondere gitaarspel en haar mooie stemgeluid. Plannen om nog eens terug te keren bij Podium 107.1, maar dan met band, werden alvast gesmeed.

 
Het item met Géonne
Beluister hieronder het hele item met Géonne inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview geeft Géonne haar mening over een nummer van Agnes Obel, dat eerder in de uitzending gedraaid werd. Vervolgens werd de levensloop van Géonne langs gelopen, beginnend bij haar oudste muzikale herinnering en eindigend bij de eindpresentatie voor het Utrechtse Conservatorium in juni 2017. Ook vertelt ze over haar plannen voor de toekomst. Neemt ze een sprong in het diepe met haar muziek, of is ze van plan om nog verder te studeren? Géonne is sowieso van plan om op te treden met haar band en om een album of EP uit te brengen met eigen materiaal.
 

 


8 juli

 2017


Op deze datum was Géonne te gast in ons programma. De nummers "He went to the sea", "Daydream" en "Decay" werden live gespeeld.
 

Meer Géonne?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar kanaal op YouTube te gaan!

Tekst: juli 2017
Bron: Géonne Hartman en aflevering 384 van Podium 107.1 - Techniek: Patrick Schalkwijk - RPL FM