Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Geert Krijn                                      
In de winter van 1979/1980 werd Geert geboren in Leeuwarden. Een kind van een half Russische vader en een Friese moeder. Op jonge leeftijd was Koen Wouters zijn grote idool. In mijn puberjaren opende Tom York een wereld voor hem. Na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen in 2006 verhuisde hij naar Amsterdam. Tien jaar speelde hij met vrienden in een coverbandje die hij in zijn studententijd zelf had opgericht, maar nooit met de ambitie om serieus werk te maken van een muzikale carrière. De bandleden zouden immers advocaat, dokter en consultant worden. Muziek was lange tijd een leuke hobby voor Geert, totdat hij concludeerde dat het werken als financial analist en controller te weinig voldoening gaf. In 2016 deed hij auditie bij Theateropleiding Selma Susanna en vanaf dat moment is hij begonnen met het schrijven van cabaret en Nederlandstalige liedjes. Inspiratiebronnen zijn o.a. Damien Rice, Leonard Cohen, Benjamin Clementine en Maarten van Roozendaal. Inmiddels werkt Geert als meester op een basisschool in Amstelveen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Geert bracht een bezoek aan ons programma tijdens een spannende tijd: een kleine week na de uitzending zou zijn voorstelling '321 Minuten' in première gaan. In de uitzending maakte hij van de gelegenheid gebruik om over de voorstelling te vertellen en alvast een nummer uit het stuk te spelen. Hij maakte indruk met zijn mooie teksten en zijn bijzondere stem, die door aanwezigen vergeleken werd met die van Hans de Booij en Frank Boeijen. Na het radio-optreden nam Geert een kijkje op de mainstage, waar de band The Kelly's net klaar waren met een soundcheck. Er ontstond buiten de uitzending een spontane jamsessie waarbij Geert bij zijn nummer 'Witte regen' muzikaal begeleid werd door de band.
 
Het item met Geert
Beluister hieronder het hele item met Geert Krijn, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Geert over zijn gezin van herkomst en over zijn jeugd in Friesland. Vervolgens komt zijn verhuizing naar Amsterdam ter sprake. Heeft Geert deze overstap ervaren? In het interview wordt een kleine reis door het leven van Geert gemaakt, waarbij de band wordt aangestipt waarin hij tijdens zijn middelbare schooltijd speelde. Ook komt zijn vroegere werk als controller in de financiële wereld ter sprake. Aan het einde vertelt Geert over zijn Theatervoorstelling 321 minuten en een project met de muziek van Leonard Cohen.
 


2 maart
2019

Op deze datum was Geert Krijn te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Je hoort me niet', 'Witte regen' en 'Ava'.
 

Meer Geert?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: maart 2019
Bron: Geert Krijn en aflevering 464 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen