Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ged FX                               
Ged Fx (uitspraak: Djed Ef Ex) is een pop/rock singer-songwriter uit Utrecht met Filipijnse roots. Voorheen was hij de frontman van de pop/rockformatie TROJA. Deze band was aanvankelijk ter ziele gegaan, maar anno 2019 zijn de muzikanten weer samen aan het repeteren. Na een rustpauze van twee-en-een-half jaar richt Ged FX zich ook weer op zijn solo-werk, waarbij hij optreedt met akoestisch gitaar. Daarnaast componeert en speelt hij ook eigentijdse klassieke muziek op de piano. Begin 2019 nam hij een aantal nummers op in de studio van Martin Luxen. In de toekomst volgt mogelijk een plaat, maar momenteel focust Ged FX zich voornamelijk in het optreden. Hij houdt ervan om huiskamerconcerten te geven, waarbij de mogelijkheid bestaat voor intensieve interactie met de aanwezigen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 30 april 2016 bracht Ged FX voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Kort daarna lastte hij een rustpauze in en liet hij zijn solowerk even voor wat het was. Inmiddels timmert hij weer net zo hard aan de weg als voorheen. Tijdens zijn bezoek op 22 juni bracht hij een aantal fans mee, waaronder iemand die het gehele optreden vastlegde op film. Ged FX en zijn fans werden welkom geheten in de nieuwe studio's van RPL FM. Hij genoot van de gezelligheid in de studio en hij kwam in contact met zangeres Zasja, die na hem het podium zou betreden.
 
Het item met Ged FX
Beluister hieronder het hele item met Ged FX, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview haalt Ged muzikale herinneringen op uit het verleden en vertelt hij welke muziek hij luisterde toen hij een jaar of zestien was. Ook komt zijn Filipijnse opvoeding ter sprake: wat is nou typisch Filipijns in de dingen die hij thuis meekreeg van zijn ouders? Verder vertelt Ged over de ontwikkeling van zijn solo-materiaal en over zijn band TROJA, die na een lange rustpauze weer actief is. Waar haalt hij inspiratie uit? Programmamaker Maarten Verduijn stelde een lastige vraag: als Ged FX zich zou mogen presenteren aan een wereldpubliek, welk nummer zou hij dan spelen? Tenslotte komen zijn toekomstplannen ter sprake.


 

22 juni
2019

Op deze datum was Ged FX te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Sudden kiss', 'So right' en 'You know it'.
 

Meer Ged FX?
Volg hem op Facebook!
Tekst: juni 2019
Bron: Ged FX en aflevering 480 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk