Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Freddy Koridon                     
Op 17-jarige leeftijd ontdekte Freddy Koridon de gitaar en de muziek. Met zijn eerste band Low speelde hij in eerste instantie op vele regionale podia en festivals. Later stond Low ook op aansprekende podia zoals Paradiso en de Melkweg. Low is te beluisteren op de IJmond pop-LP en diverse IJmond CD’s. Met de Ton van der Wiel band, waarin Freddy als gitarist en liedjesschrijver opereerde, bracht hij een aantal singles uit. Een live-optreden bij de NCRV en airplay bij Frits Spits waren een aantal hoogtepunten. Alias Tim Coryden bracht hij een aantal solo singles uit. 'Stop this feeling' heeft wat airplay gehad en met zijn begeleidingsband The Perfect Smile stond hij o.a. op Beeckestijn pop. In The Perfect Smile zaten muzikanten zoals Ton Dijkman en Erwin van Ligten. Na een aantal jaren in bekende Top 40-bands en amusementorkesten te hebben gespeeld maakte Freddy de keuze om solo, met akoestische gitaar, verder te gaan. Het uitgebreide repertoire loopt van de jaren 60 tot nu. Rock, soul en pop met een rauw randje op zijn stem.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Freddy bracht een bezoek aan de RPL studio's op de eerste dag van de lente van 2019. Hij was zeer ontspannen aanwezig en voor aanvang legde hij gemakkelijk contact met de band Cortez (die het uur na hem speelde) en met de crew van Podium 107.1. Tijdens het interview vertelde Freddy mooie anekdotes, zoals die van zijn 'ontmoeting' met Mick Jagger. Na het item schreef hij een leuk stukje in het gastenboek. Hij tipte programmamaker Maarten Verduijn om zijn muzikale zoon Nando Koridon ook uit te nodigen in het programma!
 
Het item met Freddy
Beluister hieronder het hele item met Freddy Koridon, inclusief de drie live-nummers. Maarten probeerde tijdens het interview een compacte biografie te maken van het (muzikale) leven van Freddy, beginnend bij zijn kindertijd. Tijdens deze tijdreis werd Freddy onder andere geconfronteerd met een fragment uit het verleden: een stukje van de single 'Stop this feeling', waarmee hij in de jaren '80 behoorlijk wat airplay kreeg. Freddy had in deze periode de artiestennaam Tim Korydon. Waarom was daarvoor gekozen? Aan het einde vertelde Freddy over het recente bluesproject Red Baron en over zijn muzikale zoons. In hoeverre heeft Freddy's solo-carrière anno 2019 nog prioriteit?


23 maart
2019

Op deze datum was Freddy Koridon te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Solid ground', 'Hardened tears' en 'Drifting away'.
 

Meer Freddy?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: maart 2019
Bron: Freddy Koridon en aflevering 467 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM