Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Frank Demian                     
Emotioneel, mysterieus, poppy. Singer-songwriter Frank Demian laat je de verschillende kanten van zijn ziel horen. Actief sinds eind jaren negentig, schreef Frank in de intimiteit van zijn kamer én op reis honderden liedjes. Die liedjes live spelen was niet genoeg – hij móest de studio in! Frank’s debuutalbum ”Late in the morning” (2015) vertelde van onbereikbare liefdes, heimwee en surfen. Neil Young, the Beach Boys en Kate Bush waren inspiratie. De albumtour bracht hem tot in Duitsland, Bosnië Hercegovina en Aruba. Op 21 september 2018 brengt een gepassioneerde Frank Demian zijn tweede album uit. Op “Till the oceans flood” hoor je zijn recente liefdesgeluk terug in sprankelende popliedjes.Tegelijk blijft de melancholie. Op het album zoekt de singersongwriter de crossover op met reggae, country, jaren tachtig pop en doowop. Je hoort akoestische gitaar, helse kazoo, sax, mandoline en een excentriek Indiaas instrument. Het album is geproduceerd door Remko Schouten (Pavement, Devendra Banhart, Canshaker Pi). Frank woont in Amsterdam/Diemen en zijn roots liggen bij het Amsterdam Songwriters Guild.  
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Frank Demian bracht voor de tweede keer een bezoek aan ons programma. In 2015 kwam hij langs om zijn debuutplaat te presenteren en nu kwam hij terug om zijn tweede album onder de aandacht te brengen. Na een kleine fotoshoot met huisfotograaf Dave Hammelburg begon Frank vol enthousiasme aan de soundcheck. Het positieve optreden van Frank bleek representatief te zijn voor de opgewekte rode draad van zijn laatste plaat. Tijdens zijn bezoek kwam hij in contact met Vincent MacDonald, die ook de singer-songwriterstage van Podium 107.1 kwam betreden. Vincent en Frank bleken dezelfde zangcoach te hebben.
 
Het item met Frank
Beluister hieronder het hele item met Frank, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview maakt programmamaker Maarten Verduijn met Frank een kleine reis door zijn leven. Hierbij begint hij bij de eerste liedjes die hij schreef in de jaren '90 en hij eindigt met de reacties op zijn gloednieuwe album 'Till the Oceans Flood'. Deze laatstgenoemde plaat is het belangrijkste onderwerp tijdens het interview. Frank vertelt over de totstandkoming van de plaat, over de muzikale veranderingen ten aanzien van de eerste plaat en over het bijzondere artwork.
 

 


20 oktober 2018

Op deze datum was Frank te gast in ons programma. De nummers "Heading down the highway", "Love is in your touch" en "Cannot reach your heart" werden live gespeeld.
 

Meer Frank?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: oktober 2018
Bron: Frank Demian en aflevering 446 van Podium 107.1
Foto's : Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM