Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Fabian                                                  
Zuidelijke blues-pop met hier en daar een vleugje folk. Fabian laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt en in zijn nummers klinkt het geluid van J.J. Cale en Tony Joe White. De kwaliteit van deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots blijft zeker niet onopgemerkt, zo blijkt uit zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, een optreden in De Wereld Draait Door en hij verzorgde het voorprogramma van onder andere Eric Bibb & Cock Robin. Eind 2010 verscheen de eerste EP van Fabian. De EP werd positief ontvangen en kreeg goede recensies. In 2014 verscheen de tweede EP van Fabian en in 2016 heeft hij meerdere singles uitgebracht. Naast zijn solowerk is Fabian actief als helft van het bluesduo 'Gumbo and the Monk', waarmee hij onlangs nog door Europa tourde.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Fabian is een graag geziene gast in Podium 107.1: al sinds 2011 komt hij regelmatig langs in het programma om zijn eigen muziek onder de aandacht te brengen, maar ook om andere artiesten te promoten. Dit keer kwam hij langs om nummers van zijn solo-project te spelen nadat er lange tijd radiostilte is geweest rondom zijn muziek. Fabian bleek tijdens deze uitzending een geniepig plan te hebben: in overleg met de andere collega's van Podium 107.1 kaapte hij de uitzending en besloot hij om presentator Maarten Verduijn te interviewen in het kader van de komende 500e uitzending. Maarten werd overvallen, maar vond het leuk hoe hij door zijn collega's in het zonnetje werd gezet. Buiten de uitzending om kwam Fabian in contact met zangeres Nadie Reyhani, die het uur na hem het podium zou betreden. De twee muzikanten wisten zeker dat ze elkaar eerder ontmoet hadden, maar ze wisten niet waar...
 
Het item met Fabian
Beluister hieronder het hele item met Fabian, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Fabian over de succesvolle zomer die hij achter de rug heeft met Gumbo & the Monk. De recente tour door Duitsland en Frankrijk komt uitgebreid ter sprake. Binnenkort staat Fabian in het voorprogramma van Ellen ten Damme. Hij vertelt hoe Ellen hem ruim tien jaar geleden stimuleerde om de muziek niet op te geven. Nu krijgt Fabian de kans om haar voor dit steuntje in de rug te bedanken! Tenslotte komt de Spaanse roots van Fabian voorbij in het interview. Na het tweede live-nummer neemt Fabian de regie over en interviewt hij de interviewer. Het zorgt voor hilarische radio!


 

2
november

2019

Op deze datum was Fabian te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Prodigal son', 'Lllego Con Tres Heridas' en 'Presence'.
 

Meer Fabian?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: november 2019
Bron: Fabian en aflevering 497 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek:
Patrick Schalkwijk
RPL FM