Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Fabian                      
Fabian is geboren in Spanje, maar groeide op in Nederland. Spaanse muziek, blues en hiphop spelen een belangrijke rol in zijn leven. Op jonge leeftijd kreeg Fabian een Spaanse gitaar aangereikt waarmee hij al snel zijn eigen composities creŽerde. Toen de gouden tijd van de hiphop aanbrak legde hij zijn gitaar weg en begon hij zijn eigen teksten te schrijven. De gitaar werd uiteindelijk weer opgepakt tijdens familiefeestjes waar de blues gespeeld werd. Eind 2010 verscheen de eerste EP van Fabian. De EP werd positief ontvangen en kreeg goede recensies.
Met zijn band behaalde hij een tweede plek in de finale van de Grote Prijs van Zuid Holland. Vanaf dat moment speelde hij op de meest uiteenlopende podia en reisde hij mee met De Popronde. Het jaar 2013 was een jaar met succes. Fabian deed mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland, bereikte de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en hij stond in het voorprogramma van zijn grote held Eric Bibb in de Boerderij in Zoetermeer. In 2014 verscheen de tweede EP van Fabian. In 2016 heeft hij meerdere singles uitgebracht. Momenteel tourt Fabian met zijn 'Spittin' Blues Tour' door Nederland. Tijdens deze tour brengt hij met eigen werk en covers een ode aan zijn grote blueshelden.
Naast zijn solowerk is Fabian actief in de formatie 'Gumbo & the Monk'.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Podium 107.1 volgt Fabian al sinds 2011 bij hoogte- en dieptepunten. Dat het jaar 2017 bij de hoogtepunten hoort, bleek tijdens zijn bezoek aan ons programma. Fabian was net gestart met zijn 'Spittin' Blues Tour', waarvoor hij tot ver in 2018 optredens heeft kunnen plannen. Ook is hij nog steeds actief met 'Gumbo & the Monk' en met singer-songwriter Jessy Yasmeen. Tijdens de uitzending op 17 juni kwamen drummer Oscar Alblas en bassist Martijn Willemsen mee.
 
Het item met Fabian
Beluister hieronder het hele item met Fabian, inclusief de vier live nummers. Tijdens het interview wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 'Spittin' Blues Tour'. Ook vertelt Fabian over zijn plannen om in de loop van 2017 de studio in te gaan. Aan het eind van het item haalt programmamaker Maarten Verduijn Fabian's tournee in Madurodam aan: grote ervaringen in een kleine wereld!


 


17 juni

2017


Op deze datum was Fabian te gast in ons programma. De nummers "Spit that blues", "You don't know my mind", "Saints" en "Don't let nobody ever drag your spirit down" werden live gespeeld.
 

Meer Fabian?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan. 

Tekst: juni 2017
Bron: Fabian en aflevering 381 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Marco van der Meer - RPL FM