Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Fabian
Fabian is geboren in Spanje, maar groeide op in Nederland. Spaanse muziek, blues en hiphop spelen een belangrijke rol in zijn leven. Op jonge leeftijd kreeg Fabian een Spaanse gitaar aangereikt waarmee hij al snel zijn eigen composities creŽerde. Toen de gouden tijd van de hiphop aanbrak legde hij zijn gitaar weg en begon hij zijn eigen teksten te schrijven. De gitaar werd uiteindelijk weer opgepakt tijdens familiefeestjes waar de blues gespeeld werd. Eind 2010 verscheen de eerste EP van Fabian. De EP werd positief ontvangen en kreeg goede recensies.
Met zijn band behaalde hij een tweede plek in de finale van de Grote Prijs van Zuid Holland. Vanaf dat moment speelde hij op de meest uiteenlopende podia en reisde hij mee met De Popronde. Het jaar 2013 was een jaar met succes. Fabian deed mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland, bereikte de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en hij stond in het voorprogramma van zijn grote held Eric Bibb in de Boerderij in Zoetermeer. In 2014 verscheen de tweede EP van Fabian. In 2016 heeft hij meerdere singles uitgebracht. Naast zijn solowerk is Fabian actief in de formatie 'Gumbo & the Monk'.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Fabian is een graag geziene gast bij Podium 107.1. Toen programmamaker Maarten Verduijn hem uitnodigde voor de uitzending van 22 oktober, vroeg hij: 'zijn jullie dan nog niet Fabian-moe?' Dit was absoluut niet het geval. Het team keek er naar uit om Fabian weer te zien spelen. Fabian stond er op om in de kleine studio te spelen ('de intieme singer-songwriterstage'), omdat hij goede herinneringen had aan zijn eerste optreden in die ruimte. Tijdens de soundcheck gaf Fabian aan dat hij het gevoel van die tijd weer echt terug had. Tijdens het optreden werd Fabian bijgestaan door bassist Martijn Willemsen, die toevallig net in de studio was met zijn band Tilia.
 
Het item met Fabian
Beluister hieronder het hele item met Fabian, inclusief de drie live nummers. Fabian koos ervoor om tijdens het optreden drie bluescovers te spelen. Tijdens het interview wordt afgetrapt met de oudste muzikale herinnering van Fabian. Daarnaast wordt gesproken over zijn recente tour met Gumbo & the Monk, de aandacht die hij momenteel krijgt op Arrow Classic Rock en de plannen voor zijn solowerk. Tenslotte vertelt Fabian iets over datgene waar hij de laatste tijd de meeste tijd aan kwijt is: zijn bedrijfje rondom de QFM Soundcard. Meer informatie hierover is te vinden op www.qfmsoundcard.nl.
 


 


22 oktober

2016


Op deze datum was Fabian te gast in ons programma. De bluescovers "Crawling King Snake", "Can't be satisfied" en "I shall not be moved" werden live gespeeld.
 

Meer Fabian?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

 

Tekst: oktober 2016
Bron: Fabian en aflevering 348 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen en Patrick Schalkwijk - RPL FM