Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Fabian                      
Fabian is geboren in Spanje, maar groeide op in Nederland. Spaanse muziek, blues en hiphop spelen een belangrijke rol in zijn leven. Op jonge leeftijd kreeg Fabian een Spaanse gitaar aangereikt waarmee hij al snel zijn eigen composities creŽerde. Toen de gouden tijd van de hiphop aanbrak legde hij zijn gitaar weg en begon hij zijn eigen teksten te schrijven. De gitaar werd uiteindelijk weer opgepakt tijdens familiefeestjes waar de blues gespeeld werd. Eind 2010 verscheen de eerste EP van Fabian. De EP werd positief ontvangen en kreeg goede recensies.
Met zijn band behaalde hij een tweede plek in de finale van de Grote Prijs van Zuid Holland. Vanaf dat moment speelde hij op de meest uiteenlopende podia en reisde hij mee met De Popronde. Het jaar 2013 was een jaar met succes. Fabian deed mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland, bereikte de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en hij stond in het voorprogramma van zijn grote held Eric Bibb in de Boerderij in Zoetermeer. In 2014 verscheen de tweede EP van Fabian. In 2016 heeft hij meerdere singles uitgebracht. Momenteel tourt Fabian met zijn 'Spittin' Blues Tour' door Nederland. Tijdens deze tour brengt hij met eigen werk en covers een ode aan zijn grote blueshelden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Fabian behoort tot de top 3 van artiesten die het meest een bezoek hebben gebracht aan ons programma. We volgen hem al sinds het begin van 2011. Hij is in verschillende samenstellingen geweest. Vandaag bracht hij voor het eerst een bezoekje met zijn achtergrondzangeres Pauline van der Stadt, die sinds dit jaar deel uitmaakt van zijn band. Het tweetal was op tijd in de studio, waarbij ze van de gelegenheid gebruik maakten op in te spelen in een lege studio.
 
Het item met Fabian
Beluister hieronder het hele item met Fabian, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview komt zangeres Pauline uitgebreid aan het woord. Ze vertelt over haar eerste ontmoeting met Fabian en over de dingen die ze verder op muziekgebied heeft gedaan. Vervolgens vertelt Fabian uitgebreid over de Spittin' Blues Sessions, waarvoor hij opnames heeft gemaakt op de zolder van een oude psychiatrische instelling. Aan het eind van het item sluiten Fabian en Pauline af met een bijzonder nummer: Happy new year van Abba. Fabian beweert dat er blues in het nummer zit. Beluister het hieronder om te bepalen of je het met hem eens bent!
 

 


30 december

2017


Op deze datum was Fabian te gast in ons programma. De nummers "Rocket science", "Back home" en "Happy new year" werden live gespeeld.
 

Meer Fabian?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.
 
 
Fabian en Pauline vlak voor hun optreden

 

Tekst: december 2017
Bron: Fabian en aflevering 407 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer - RPL FM