Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Evrin                               
Evrin is een duo dat bestaat uit Evi Terschegget uit Amsterdam en Gemertenaar Riny Raijmakers. Het duo ontmoette elkaar in 2012 en al snel ontstond er een organische mic van de jazzy en bluesy stem van Evi (die haar inspiratie haalt uit o.a. Karen Dalton, Nina Simone en Joni Mitchell) en singer-songwriter Riny (die zijn inspiratie haalt uit o.a. Bob Dylan, Tom Wiats en John Hiatt). In 2015 bracht Evrin hun eerste album (in eigen beheer) uit, 'Be Still'. De cd is een roadtrip door het muzikale landschap van stijlen die Evi en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerden, en nog steeds inspireren. De sound voert je terug naar de jaren zestig en zeventig en soms nog veel verder. Een zestal muzikanten kleurt de songs spaarzaam in, die elk verschillende stijlen mixen en tegelijkertijd een verhaal vertellen. Het album werd opgenomen in de Sing-Sing studio in Metslawier, Friesland onder leiding van producer Milan Ciric.
In februari 2017 heeft Evrin weer vijf nieuwe songs opgenomen en uitgebracht. Deze zijn te beluisteren via verschillende streamingdiensten en te verkrijgen op een exclusieve limited edition EP. Een tweede album is in de maak.
Evrin tourt door het hele land, maar de formatie verkent ook de grenzen. In BelgiŽ zijn ze een graag geziene gast en Evrin heeft getourd door IndonesiŽ en Ierland. In maart 2016 stond het duo tweemaal voor een uitverkochte zaal als support act voor de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz.
Evi en Riny zijn muzikanten die platgetreden paden mijden en gewoon hun eigen gang gaan. Ze zijn niet in een hokje te stoppen!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Evi en Riny brachten voor de tweede keer een bezoek aan ons programma. In april 2017 waren ze eerder bij ons. Tussen het eerste en het tweede bezoek bleek er veel te zijn gebeurt! Het duo genoot van het bezoek aan de studio. Ze schreven in het gastenboek dat ze zich 'meer dan welkom' voelden bij het team van Podium 107.1. Evi en Riny kwamen ook in contact met de Belgische singer-songwriter Erik Van den Broeck, die onder de naam 'The Monotrol Kid' optrad in het programma. Evi prees het concept van het programma, waarin muzikanten door een gezamenlijk bezoek aan de studio ook met elkaar in contact kunnen komen.
 
Het item met Evrin
Beluister hieronder het hele item met Evrin, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Evi en Riny terug op de afgelopen anderhalf jaar. Het was een bewogen tijd met hoogtepunten (zoals de tour door Ierland) en dieptepunten (zoals de val van Evi, waardoor de muziek tijdelijk op een laag pitje kwam te staan). Welke impact hebben deze gebeurtenissen op het duo gehad? Het mooiste hoogtepunt komt aan het einde van het interview ter sprake: Riny vertelt dan over het huwelijksaanzoek dat hij vorig jaar deed. Wat was het antwoord van Evi?

 


11 augustus
 2018

Op deze datum was Evrin te gast in ons programma. De nummers "Cross me off your worry list", "One last goodbye" en "Good guys get an answer and bad guys they just die" werden live gespeeld.

 

Meer Evrin?
Volg Evi en Riny op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.Tekst: augustus 2018
Bron: Evrin en aflevering 438 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer
RPL FM