Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Evrin                                     
Evrin bestaat uit jazz- en blueszangeres Evi Terschegget en singer-songwriter Riny Raijmakers. Dit stel ontmoette elkaar vier jaar geleden. Ze besloten hun krachten te bundelen in een folkrootsy mix van Americana, blues, jazz en country. Evi laat zich in de muziek onder andere inspireren door Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Amy Winehouse. Riny haalt inspiratie uit de muziek van Bob Dylan, Tom Waits en Ry Cooder.
in 2015 bracht Evrin in eigen beheer hun eerste album 'Be Still' uit. De songs op het album zijn een roadtrip door het muzikale landschap van stijlen die Evi en Riny bindt, maar tevens een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireren. Ze voeren je terug naar de jaren '60 en '70 en soms zelfs nog verder terug in de tijd. Evi en Riny zijn muzikanten die de platgetreden paden mijden en gewoon hun eigen gang gaan. Ze zijn niet in een apart hokje te stoppen.

Momenteel is Evrin bezig met het opnemen van nieuw materiaal. Door middel van crowdfunding hoopt het duo binnenkort een heel nieuw album op te kunnen nemen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Evi en Riny van Evrin waren zeer positief en gezellig aanwezig in de studio. Ze genoten van de sfeer binnen het team van Podium 107.1. Meteen viel op dat Evi en Riny qua karakter van elkaar verschillen, maar samen als een eenheid klinken in hun nummers. Al tijdens de soundcheck maakte Evrin indruk door hun tweestemmige zang. Het duo kwam tijdens de uitzending in contact met singer-songwriter Dennis Wels, die het uur voor hen op het podium stond. Evrin maakt andere muziek dan Dennis, maar desondanks werden er overeenkomsten waargenomen.
 
Het item met Evrin
Beluister hieronder het hele item met Evrin, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertellen Evi en Riny over hun eerste kennismaking in 2012. Ook stellen ze elkaar voor als muzikant en als persoon. Verschillende gebeurtenissen uit hun gezamenlijke carrière komen voorbij, zoals de opname van hun debuutplaat in Friesland, de samenwerking met een producer en de tour door Bali. Tijdens de uitzending speelden Evi en Riny drie liedjes die nog niet op plaat zijn verschenen.
 

 


8 april
 2017

Op deze datum was Evrin te gast in ons programma. De nummers "Take me away (I'm all yours)", "The truth" en "Dark November day" werden live gespeeld.
 

Meer Evrin?
Volg Evi en Riny op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.

Tekst: april 2017
Bron: Evrin en aflevering 371 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Patrick Schalkwijk - RPL FM