Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ernest van Aaken Band             
Ernest van Aaken is een muzikant die de country-blues speelt als geen ander. Op twaalfjarige leeftijd leerde hij niet alleen gitaar spelen, maar begon hij ook met het bouwen van gitaren. Met zijn vele verschillende gitaren weet hij de origineren sferen van de blues goed aan te voelen. Zijn gitaargeluid aangevuld met zijn rauwe stem en snerpende mondharmonica zorgen ervoor dat hij het publiek voor zich weet te winnen. Met zijn gitaarwerk heeft hij in Eindhoven al een reputatie opgebouwd als gitaarvirtuoos. Ernest heeft twintig jaar solo gespeeld, maar het afgelopen jaar koos hij ervoor om een band om zich heen te formeren. Daan van der Vorst, Roel van Erp en Merijn den Boer hebben zich bij hem aangesloten. In 2017 is er een samenwerking tot stand gekomen met producer Peter van Elderen (bekend van Peter Pan Speelrock) en is de band aan de slag gegaan voor hun eerste gezamenlijke EP. Deze EP is op 1 september verschenen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Ernest bracht op 9 september voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Drummer Daan en bassist Roel hadden in 2013 al eens een bezoek aan ons programma gebracht als begeleidingsband van Iris Penning en met de Mississippi Delta Brothers. Dat de bandleden nog niet klaar zijn met Woerden, bleek wel door de korte boodschap die Daan in het gastenboek schreef: tot de 4e!
 
Het item met Ernest van Aaken Band
Beluister hieronder het hele item met de Ernest van Aaken Band, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Ernest hoe muziek in zijn leven kwam en wat hij allemaal heeft gedaan op muziekgebied. Ook vertelt hij hoe het is om voor het eerst een band om zich heen te hebben geformeerd. Vervolgens komt ook drummer Daan aan het woord. Hij vertelt over zijn eerste kennismaking met Daan. Ook doet hij uit de doeken wat hij het sterkste punt vindt van de frontman van de band. Aan het einde komen ook de bandleden Merijn en Roel voor de microfoon.
 

 


9 september
 2017

Op deze datum was de Ernest van Aaken Band te gast in ons programma. De nummers "Cuckoo bird", "Gamblin' barroom blues" en "Can't be satisfied" werden live gespeeld.
 

Meer Ernest?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar de website van Ernest te gaan.

 
 
 
 
 
 
 
Tekst: augustus 2017
Bron: Ernest van Aaken Band en aflevering 391 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM