Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Eric Devries                                          
Hij schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voor dat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy ’92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk ‘Americana’ album (Little of a Romeo’) in 2004. Hij stak de oceaan over om te touren in de V.S. en nam aldaar een aantal liedjes op voor zijn tweede plaat. Zeven jaar na ‘Sweet Oblivion’ is er eindelijk weer een plaat van singer-songwriter Eric Devries. ‘Seven years of bad luck’ of een geval van ‘life is what happens while your busy making other plans’? Devries spreekt via zijn liedjes. ‘Close to Home’ heet zijn derde solo cd en het is wellicht zijn meest biografische tot nu toe. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema’s die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw. Reizen is een ander groot thema in de liedjes van Devries. Zo bezingt hij onder meer zijn geboortestad Amsterdam, verhaalt over het wel en wee van een singer-songwriter en neemt je mee op een road-trip langs Tulsa, Birmingham en Jeruzalem. Samen met producer BJ Baartmans heeft Devries een klassiek album afgeleverd in de traditie van singer-songwriters uit de jaren ’70 maar die volledig van het hier en nu is.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 23 november maakte het team van Podium 107.1 de 500e uitzending vanuit Café de Pompier in Woerden. Tijdens de uitzending waren zes artiesten te gast die een bijzondere band hebben met het programma. Eric mocht daarbij niet ontbreken! Hij was twee keer eerder te gast in Podium 107.1 en ook heeft hij ooit een bezoek gebracht aan collega-programma Green Heart Connection. Tijdens zijn bezoek liet Eric duidelijk zijn waardering zien voor lokale radio. Ook tijdens een interview met RPL TV sprak hij zich hier duidelijk voor uit. Eric trapte de uitzending af en hij wist het publiek meteen te raken met zijn vier sterke Americana-nummers. 
 
Het item met Eric
Beluister hieronder het item met Eric Devries, inclusief de vier LIVE nummers. Aan het begin van het interview vertelt Eric hoe het is om in Nederland aan de weg te timmeren met het Americanagenre. Ook blikt hij met programmamaker Maarten Verduijn op zijn discografie: welke ontwikkeling ziet Eric als hij zijn platen op een rijtje zet? De band Matthews Southern Comfort (waar Eric actief mee is) komt uitgebreid ter sprake, evenals het intiatief 'Ramble on Tuesday' waarmee Eric al elf jaar luisterconcerten organiseert. Verder wordt in het interview een zijstapje gemaakt: wat deed Eric met zijn gitaar in een Duitse beddengigant?


 


23 november
2019

Eric Devries was te gast tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1. Ze speelde de nummers 'Close to home', 'Different stations', 'Jericho walls' en 'Songwriter Blues' LIVE!
 

Meer Eric?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan! 

Tekst: november 2019
Bron: Eric Devries en aflevering 500 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset, Chris van Leeuwen, Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol
RPL FM