Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Eric Devries                                                       
Eric Devries schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voor dat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy ’92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk ‘Americana’ album (Little of a Romeo’) in 2004. Hij stak de oceaan over om te touren in de V.S. en nam aldaar een aantal liedjes op voor zijn tweede plaat.
Zeven jaar na ‘Sweet Oblivion’ is er eindelijk weer een plaat van singer-songwriter Eric Devries. ‘Seven years of bad luck’ of een geval van ‘life is what happens while your busy making other plans’? Devries spreekt via zijn liedjes. ‘Close to Home’ heet zijn derde solo cd en het is wellicht zijn meest biografische tot nu toe. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema’s die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw. Reizen is een ander groot thema in de liedjes van Devries. Zo bezingt hij onder meer zijn geboortestad Amsterdam, verhaalt over het wel en wee van een singer-songwriter en neemt je mee op een road-trip langs Tulsa, Birmingham en Jeruzalem. Samen met producer BJ Baartmans heeft Devries een klassiek album afgeleverd in de traditie van singer-songwriters uit de jaren ’70 maar die volledig van het hier en nu is.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Eric bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. In januari 2015 had hij al eens een bezoek gebracht aan de RPL studio's om te vertellen over zijn album 'Close to home'. Dat Eric in de tussentijd niet stil had gezeten, bleek wel uit het feit dat er veel te bespreken was. Uit alles kwam naar voren dat hij leeft voor de muziek! Er kwamen enthousiaste berichtjes uit o.a. Zeist, Enschede en Nieuwegein. Eén luisteraar vergeleek de stijl van Eric met Bob Dylan.
 
Het item met Eric Devries
Beluister hieronder het hele item met Eric Devries, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview worden belangrijke gebeurtenissen uit de carrière van Eric aangestipt, zoals zijn deelname aan de Grote Prijs van Nederland met 'The Big Easy' en het verschijnen van zijn jongste album. Ook wordt uitgebreid gesproken over ervaringen in het buitenland en over Eric's nieuwe band Hidden Agenda Deluxe. Aan het einde staat hij even met zijn mond vol tanden als Maarten vraagt wat Eric eigenlijk doet als hij niet met muziek bezig is...
 

 

 

18 maart 2017

Op deze datum was Eric Devries te gast in ons programma. Eric speelde de nummers 'Different stations', 'Jericho Waltz' en 'Close to home' live.
 

Meer Eric?
Volg Eric op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!


Eric vlak voor de uitzending.Tekst: maart 2017
Bron: Eric Devries en aflevering 368 van Podium 107.1
Bovenste foto: Arthur Bagen.
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM