Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Enrico Berretta                            
Op twaalfjarige leeftijd is Enrico begonnen met zingen en gitaarspelen. Op die leeftijd luisterde hij veel naar oude singer-songwriters van voor zijn tijd zoals Bob Dylan, Paul Simon, John Lennon en Paul McCartney. Ook de oude helden van Woodstock waren voorbeelden waar hij geen genoeg van kon krijgen. Op latere leeftijd verbreedde Enrico’s muzikale interesse zich van popmuziek naar folk, blues, gospel, jazz, latin, soul en zelfs flamenco. Door het spelen op folkfestivals in Engeland en het volgen van allerlei muzikale workshops bij Buitenkunst kreeg hij steeds meer podiumervaring als singersongwriter.
In 2007 bereikte hij de finale van de Oogst Van Overijssel, waardoor zijn bekendheid als singer-songwriter toenam. Deze singer-songwriterwedstrijd gaf Enrico destijds nog meer drive om verder te gaan. Dit zorgde ervoor dat hij in januari 2010 door de jury van het Deventer Open Podium (DOP) werd geselecteerd als beste singer-songwriter. Hierdoor werd Enrico weer uitgenodigd om op te treden in de Deventer Schouwburg tijdens de DOP Galavoorstelling (maart 2010). Zo kwam het één van het ander, waardoor Enrico nu regelmatig met veel plezier in theaters, muziekcafé’s en op festivals speelt. De laatste jaren laat Enrico zich graag inspireren door singer-songwriters zoals Millow, Jason Mraz, John Mayer en Gavin Degraw.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 6 januari kreeg Enrico vier uur voor de uitzending een berichtje van programmamaker Maarten Verduijn. Een band moest in verband met ziekte afzeggen en Maarten vroeg of Enrico hun plek wilde innemen. Enrico had er anderhalf uur reistijd voor over om langs te komen! Hij werd ontvangen door het dankbare team van Podium 107.1. Voor het optreden reperteerde Enrico in een lege studio. Er volgde een mooi optreden, waarin hij indruk maakte met zijn bijzondere stemgeluid.
 
Het item met Enrico
Beluister hieronder het hele item met Enrico inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Enrico over zijn muzikale jeugd en over het startschot van zijn solo-carrière in 2007. Vervolgens komt de recente debuutplaat 'Nowhere Homeland' ter sprake, die geproduceerd is door Martin van de Vrugt. De naam van Martin komt ook daarna nog ter sprake: de twee mannen publiceerden gezamenlijk een persbericht met de titel 'Eenheidsworst in de muziek moet stoppen'. Wat de essentie van het bericht is en welke reacties er kwamen, hoor je hieronder.


 

6 januari

2018


Op deze datum was Enrico te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'I can't wait another day', 'Right here next to you' en 'Catching butterflies' live.
 

Meer Enrico?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.Tekst: Enrico Berretta en aflevering 408 van Podium 107.1 - Techniek: Tijmen Gol.