Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Elusive                                 
Een Friese tenor (Wim Visser) en een Brabantse alt (Nancy Berends) ontmoetten elkaar in Montfoort, als leden van Theaterkoor Marcello. Als spinoff van het koor ontstond een samenwerking tussen Wim en Nancy, en in 2015 besloten ze, naast het koor, een duo te vormen onder de naam Elusive.
Het repertoire van Elusive bestaat uit covers, waar vaak een eigen twist aan is gegeven. De nummers kenmerken zich door de meerstemmige zang,die wordt ondersteund door gitaar en percussie. De voorkeur gaat uit naar nummers uit de periode van de jaren '60 tot de jaren '90, maar ook nieuwer repertoire wordt niet geschuwd. Voorop staat dat Elusive mensen wil raken met hun muziek, met veel aandacht voor beleving en gevoel. In 2018 trad Elusive voor het eerst op tijdens het Woerdense Akoestival. Ze traden op in kleine bootjes voor een select publiek. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nancy en Wim brachten een bezoek aan ons programma tijdens een thema-uitzending over het Woerdense Akoestival. Het duo trad op dit festival (op 2 september) op in één van de bootjes die om het festivalterrein voeren. Muziekliefhebbers konden meegaan in een bootje om te genieten van de covers van Elusive en van de mooie omgeving. Tijdens de radio-uitzending van bijna een week later deden ze de beste nummers van hun optreden nog eens dunnetjes over. Onder het publiek in de studio zat een afvaardiging van het bestuur van het Akoestival. Er werd enthousiast gereageerd door luisteraars die met name de samenzang van Nancy en Wim konden waarderen. Ook kwam er een trotse mail van hun enthousiaste fanclub die vond dat het optreden goed overkwam op de radio. Nancy en Wim bleven na hun optreden hangen in de studio om ook het item met Marco van der Bij mee te maken.
 
Het item met Elusive
Beluister hieronder het hele item met Elusive, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stellen Nancy en Wim elkaar voor aan de luisteraars en vertellen ze iets over hun eerste kennismaking bij Theaterkoor Marcello. Ook vertellen ze allebei over de ervaring die ze in het verleden hebben opgedaan op muziekgebied. Wim vertelt wat hij in het dagelijkse omgang met Nancy merkt van hun verschillende achtergronden: Nancy komt oorspronkelijk uit Brabant en Wim is van oorsprong Fries. Uiteraard komt het Akoestival uitgebreid aan boed. Hoe hebben Nancy en Wim dit festival ervaren en welke reacties kregen ze op hun optreden?
 


8 september
2018

Op deze datum was Elusive te gast in ons programma. De nummers "California dreamin'", "Calm after the storm" en "Love yourself" werden live gespeeld.
 

Meer Elusive?
Volg het duo op Facebook!

 
 

Tekst: September 2018
Bron: Elusive en aflevering 440 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen en Patrick Schalkwijk
RPL FM