Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ella & Her Man             
Ella & Her Man is een singer/songwriter-duo uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. In 2015 won ze de solistenprijs op de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp. Herman Woltman speelt gitaar. We kennen hem van Souldada en samenwerkingen met o.a. Fay Lovski en Izaline Calister. Samen wonnen Ella & her man de singer/songwriters prijs van Friesland in 2015. Het lovende juryrapport schrijft onder meer ‘Allebei van hoog muzikaal niveau’, ‘Veel emotie in het spel, swingt lekker’, ‘Staat als een huis, zowel tekstueel als muzikaal’. Het eerste album ‘Stay for a while’ bevat teksten waaruit blijkt dat ondanks ingewikkelde relaties we niet zonder liefde kunnen. De pakkende eigen composities hebben zowel klassieke als invloeden vanuit de jazz. Momenteel zijn Ella en Herman bezig met het schrijven van materiaal voor een nieuwe plaat.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het team van Podium 107.1 was erg trots op het bezoek van Ella en Herman aan het programma. Het duo maakte een rit van bijna twee uur om vanuit Friesland naar Woerden te komen. Ze arriveerden twee uur eerder in de RPL-studio's om samen ook nog te kunnen repeteren. Maarten deed zijn best om Ella en Herman op een leuke manier te ontvangen met een Friese vlag en chocola! Hun muziek viel in de smaak, zowel bij de aanwezigen in de studio als bij de luisteraars.
 
Het item met Ella & Her Man
Beluister hieronder het hele item met Ella & Her Man, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt het duo elkaar voor en vertellen ze over hun eerste ontmoeting. Ella vertelt over haar bezigheden met 'Big Band Friesland' en Herman vertelt wat hij allemaal gedaan heeft met de formatie 'Souldada'. Uiteraard richt het interview zich vooral op hun gezamenlijke project 'Ella & her Man'. Verder komen de vooroordelen over Friesland aan bod en doet Ella een oproepje aan luisteraars in Friesland om te mailen naar het programma.
 

 


15 april
 2017

Op deze datum waren Ella & Her Man te gast in ons programma. De nummers "Langstme", "Hou van mij" en "Time" werden live gespeeld.
 

Meer Ella & Her Man?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.

Tekst: april 2017
Bron: Ella & Her Man en aflevering 372 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM