Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Electric Tribe                            
Electric Tribe brengt een explosieve drum performance overgoten met live electronics. Laat je begeesteren door eigentijdse, dansbare beats met wereldlijke invloeden, nieuwe sounds en aanstekelijke melodieŽn die je niet los laten. Drie drummers en ťťn bassist brengt je in staat van delirium. Electric Tribe is een gedreven team met eigen muziek. Vier mannen verleggen de gekende grenzen van een band performance. Braziliaanse grooves, Afrikaanse beats en Japanse ritmes, gecombineerd met zang, rap en live electronics. Een unieke sound die beklijft en vibes die door de schoenzolen naar binnen komen. Energieke drums, body percussie, opzwepende muziek afgewisseld met intieme klanken en melodieŽn die ontwapenen. The thrill, the vibe, ELECTRIC TRIBE
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn noemde de uitzending van 6 april 'een beetje vreemd'. Het eerste uur draaide om rust en bezinning, terwijl het tweede uur borrelde van de opzwepende en bombastische beats. Electric Tribe liet een geluid horen dat de makers van Podium 107.1 nog nooit hadden gehoord. Na het opbouwen en soundcheck omschreef het team van het programma de studio als een 'ruimteschip'. Er stonden bijzondere instrumenten opgesteld, die een heel eigen geluid voortbrachten. Naast goede muziek bracht de band gezelligheid in de studio. Als het aan de makers van Podium 107.1 ligt, is het niet de vraag OF Electric Tribe nog eens terugkomt naar Woerden, maar WANNEER!
 
Het item met Electric Tribe
Beluister hieronder het hele item met Electric Tribe, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview wordt de geschiedenis van Electric Tribe doorgenomen. De band vertelt hoe ze zijn voortgekomen uit Extended Percossa en hoe Electric Tribe voor Dennis eigenlijk begon als een eindexamenopdracht. De muzikanten hebben lange tijd door Amerika getourd. In hoeverre is een radio-optreden bij RPL nog een uitdaging voor hen als ze dergelijke ervaringen achter de rug hebben? Er wordt in het interview verder uitgebreid teruggeblikt op het jaar 2018, waarin de single 'Met de sterren meebewegen' verscheen. Verder komen onderwerpen als het maken van clips, crowdfunding en perfecte locaties voor optredens ter sprake. Aan het einde komt de Italiaanse drummer nog even aan het woord. Heeft hij begrepen waar het hele interview over ging?
 

 


6 april
2019

Op deze datum was Electric Tribe te gast in ons programma. De nummers "Flight mode", "King of the dancefloor" en "Met de sterren meebewegen" werden live gespeeld.
 

Meer Electric Tribe?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: april 2019
Bron: Electric Tribe en aflevering 469 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn (boven) en Dave Hammelburg (onder)
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk & Tijmen Gol