Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Earial                                                    
In 2005 begon Steven van der Steen een eenmansformatie onder de naam Earial en schreef hij op zijn slaapkamer in Alkmaar twee albums en een EP, zowel Nederlands- als Engelstalig. Eind 2011 besloot hij alleen nog Nederlandstalig werk op te nemen en naar buiten te treden met een band, waarmee hij twee jaar lang regelmatig heeft opgetreden. De clip van het nummer 'Zo Word Ik Negentig' laat goed zien hoe de band toen was.
Eind 2014 stopte de liveformatie: ieder vervolgde z'n eigen weg. In 2015 verschijnt het album 'Het Proces Bij Daglicht'. In die zomer nam Earial in zijn nieuwe studio in Zaandam zijn vijfde plaat op: 'Het gevoel van Victoria'. De release hiervan was in 2016. Op dit moment schrijft hij nieuw materiaal voor een volledig akoestisch album en treedt hij regelmatig op. Ook organiseert hij het Sound From Undergroundfestival in Zaandam.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Steven bracht een bezoek aan Podium 107.1 op een regenachtige zaterdagmiddag. Hij verwonderde zich over de sfeer in de studio en hij vond dat alle teamleden van Podium 107.1 zich gedroegen alsof ze familie van elkaar waren. Dit sprak hem aan en voor het team was het dan ook een mooi compliment. Tijdens de uitzending ontstond er een leuk gesprek, waarin de carrière van Steven chronologisch werd doorlopen. Er kwamen reacties binnen van zijn broers, met wie hij in bandjes heeft gespeeld. Zijn broers waren duidelijk trots op hem! Aan het einde van zijn bezoek schreef Steven mooie woorden in het gastenboek, vergezeld van een toepasselijke tekst van Jimi Hendrix: 'Rainy day, Dream away'.
 
Het item met Earial
Beluister hieronder het hele item met Earial, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van de uitzending blikt programmamaker Maarten Verduijn met Steven terug op het verre verleden. Hoe zag zijn kindertijd eruit en hoe kwam muziek in zijn leven? Vervolgens worden de grootste muzikale bezigheden van Steven aangestipt, beginnend bij zijn oude band Stark en eindigend bij zijn meest recente album 'Het gevoel van Victoria'. Hij vertelt dat zijn albums eigenlijk een soort dagboeken zijn en dat hij daarom eigenlijk geen spijt kan hebben van nummers die hij heeft opgenomen. Er wordt kort ingegaan op het onderwerp 'geluk'. Tijdens welke fase van zijn muzikale carrière was Steven het meest gelukkig en wat zijn volgens hem de belangrijkste facetten van geluk? Aan het eind vertelt hij nog kort over zijn rollen van docent, student en festivalorganisator.
 

 


12 oktober
2019

Op deze datum was Earial te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Noodzakelijk kwaad', 'Nachtlicht' en 'Bevestiging door stilte'.
 

Meer Earial?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!Tekst: oktober 2019
Bron: Earial en aflevering 494 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM