Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Dutch Cassidy                                         
In de keuken van muzikale topchefs als John Hiatt, Jason Isbell, Warren Zevon en Loudon Wainwright III componeert de Nederlandse singer-songwriter Dutch Cassidy zijn eigen knapperig gebakken muzikale maaltijden. Dampend geserveerd aan een naar country en rock ’n roll hunkerend publiek. Dutch Cassidy verkende de afgelopen 25 jaar verschillende stijlen, zoals metal, hiphop, gitaarrock en de Hollandse smartlap, maar hij verloor zijn hart voorgoed aan de country. Binnen dat genre schrijft hij hartverscheurende songs waarvan hij er in 2015 vier op de EP ‘Albumette’ zette. In 2018 verscheen zijn meest recente EP 'Getting there'. Op zijn erelijst staan optredens op zo’n beetje alle Nederlandse podia, van gezellige buurtkroegen tot aan Tivoli en Paradiso. In augustus 2016 ontving Dutch Cassidy de ArtistSignal Top Artist Award. Houd Dutch Cassidy in de gaten!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In mei 2017 was Dutch Cassidy eerder te gast in ons programma. Hij had destijds een leuke ervaring opgedaan met het team van Podium 107.1, dat hij gekscherend 'de familie Knots' noemde. Voor deze uitzending nam hij zijn achtergrondzangeres en partner Daisy mee. Het publiek in de studio was onder de indruk van prachtige Americanasongs die Dutch Cassidy ten gehore bracht. Tijdens het interview kwamen meerdere facetten van Dutch als persoon aan bod, waarbij het ontstaan van de EP 'Getting There' het belangrijkste onderwerp was. Dat hij improvisatietalent heeft én ervaring heeft met meerdere muziekstijlen, bleek wel uit de uitdaging die hij aanging. Programmamaker Maarten Verduijn beloofde hem chocola als hij een nummer van Taylor Swift wilde spelen. Dutch Cassidy sloeg zonder problemen het nummer 'Shake it off' uit zijn mouw, waarna hij naar huis ging met een zak chocoladepinda's. Toen Dutch naar huis ging, riep hij mooie afscheidswoorden door de gang: 'dag, familie Knots!'
 
Het item met Dutch Cassidy
Beluister hieronder het hele item met Dutch, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item vertelt Dutch welke drie woorden hem het beste typeren als persoon in muzikant. Vervolgens komt ook Daisy kort aan het woord. Zij vertelt over haar eerste kennismaking met Dutch en over zijn karakter. Maarten stelt Dutch ook nog een aantal vragen n.a.v. een bijzonder interview dat Hans van der Maas van muziekblad OOR met hem had. Vervolgens komt de meest recente EP 'Getting There' uitgebreid aan bod, evenals plannen voor de nabije en verre toekomst.
 

 


7 juli
2018

Op deze datum was Dutch Cassidy te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Summer rain', 'From dreams' en 'New York City' live.
 

Meer Dutch?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: Dutch Cassidy en aflevering 433 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk & Tijmen Gol
RPL FM