Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Dutch Cassidy                              
In de keuken van muzikale topchefs als John Hiatt, Jason Isbell, Warren Zevon en Loudon Wainwright III componeert de Nederlandse singer-songwriter Dutch Cassidy zijn eigen knapperig gebakken muzikale maaltijden. Dampend geserveerd aan een naar country en rock ’n roll hunkerend publiek.
Dutch Cassidy verkende de afgelopen 25 jaar verschillende stijlen, zoals metal, hiphop, gitaarrock en de Hollandse smartlap, maar hij verloor zijn hart voorgoed aan de country. Binnen dat genre schrijft hij hartverscheurende songs waarvan hij er in 2015 vier op de EP ‘Albumette’ zette.
Op zijn erelijst staan optredens op zo’n beetje alle Nederlandse podia, van gezellige buurtkroegen tot aan Tivoli en Paradiso. In augustus 2016 ontving Dutch Cassidy de ArtistSignal Top Artist Award en momenteel werkt de singer-songwriter aan een nieuw album. Zet je daarop weer schrap voor een smeuďge mix van gepeperde country en gekruide rock ’n roll. Houd Dutch Cassidy in de gaten!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Dutch gaf programmamaker Maarten Verduijn een mooi compliment. De sfeer in de studio en bij het team van Podium 107.1 noemde hij 'echt familie Knots'! Dat er ondanks de gekkigheid en humor ook serieuze radio gemaakt werd, bleek wel tijdens het interview. Er werd een dwarsdoorsnede gemaakt van de carričre van Dutch. Na zijn optreden bleef hij in de studio om het optreden van Marvin Dee Band mee te maken.
 
Het item met Dutch Cassidy
Beluister hieronder het hele item met Dutch, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vraagt Maarten van zijn oudste muzikale herinnering is. Er volgt een mooi verhaal, gevuld met emotie. De rol van gevoel en emotie in muziek vormde een rode draad tijdens het gesprek. Samen met Maarten blikt Dutch terug op het hele opnameproces van zijn EP 'Albumette'. Ook vertel hij waarom hij de muziek een lange periode losliet.
 

 


6 mei

2017


Op deze datum was Dutch Cassidy te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Slow song', 'Dream of life' en 'Another bar' live.
 

Meer Dutch?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!Tekst: Dutch Cassidy en aflevering 375 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM