Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Django Boegheim    
Singer-songwriter Django Boegheim komt oorsprongelijk uit Middelburg, maar heeft zich enige tijd geleden in Utrecht gevestigd. Django vertaalt zijn verhalen en lessen uit het dagelijkse leven in rustige maar pakkende nummers, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.
Gekenmerkt door zijn prachtige britse accent en zijn ongelovige gitaarspel is hij goed te vergelijke met namen zoals Passanger en Ed Sheeran. Toch zijn er invloeden te vinden van artiesten als Jack Black (Tenacious D) en Brendon Urie (Panic! At the disco).  Ook zie je veel van zijn verleden terug in zijn muziek, als kind van anderhalf is hij verhuisd naar het rotsachtige Spanje. In deze omgeving is hij in aanraking gekomen met kunst en cultuur in de puurste vorm. Met namen zijn vader David Boegheim heeft hem zijn ogen laten openen in de prachtige wereld van muziek, kunst en cultuur. Al met al is deze jonge talentvolle muzikant een geweldige singer-songwriter met prachtige, pakkende en herkenbare liedjes.
Django studeert aan de Nederlandse Pop Academie. In zijn nieuwe woonplaats Utrecht is zijn muziek niet onopgemerkt gebleven: begin 2016 werd hij geselecteerd voor deelname aan 'de Beste Singer-Songwriter van Utrecht'. Ook schreef hij 'de Beste Singer-Songwriter van Zeeland' op zijn naam.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Django bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. (Klik hier om te lezen over zijn eerste bezoek op 12 maart 2016). Het bezoek vond plaats op een zomerse dag, waarop de 30 graden werd aangetikt. De redactie zorgde voor flesjes koud water en ijsjes. Tijdens dit bezoek van Django trad zijn vriendin Jaimy Versteeg op in het uur na hem, samen met haar band Lemonaze. Django speelde twee nieuwe nummers, die indruk maakten op programmamaker Maarten Verduijn. Hij hoorde een progressie ten opzichte van zijn oudere materiaal.
 
Het item met Django
Beluister hieronder het hele item met Django Boegheim, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview gaat Django terug naar zijn eerste muzikale herinnering. Daarna worden een aantal hoogtepunten uit zijn muzikale carrière aangestipt, waarbij de release van zijn debuut-EP 'On my way' een bijzondere plaats inneemt. Hij vertelt over de thematiek van zijn nummers, waarbij zijn vriendin Jaimy een belangrijke rol speelt. Verder vertelt Django over zijn dagen op de Pop Academie en over zijn toekomstplannen. Wanneer krijgt zijn EP 'On my way' een vervolg?
 


27 mei

2017


Op deze datum was Django Boegheim te gast in ons programma. De nummers "On my way", "Memories" en "Untitled" werden live gespeeld.
 

Meer Django?
Volg Django op Facebook!
 Tekst: mei 2017
Bron: Django Boegheim en aflevering 378 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM